Veilig fietsen tot je 100ste

Op maandag 24 april tussen 10.00 en 12.00 uur is er in de Tarwezaal van de Wis weer een ochtend voor een gezellig samenzijn. Een moment om even buitenshuis te gaan en elkaar te ontmoeten.

Samen koffie of thee met een praatje en voor wie het leuk vindt zorgen we voor wat spelmaterialen met gedachtenspinsels waaruit vaak leuke gesprekken kunnen ontstaan.

Mocht er belangstelling zijn om met de braintrainer aan de slag te gaan dan staat deze klaar.

Zoals gebruikelijk iedere maandagmorgen op de even weken kun u naar het naaiatelier, ook in de Tarwezaal. Bijvoorbeeld voor (laten) repareren of verstellen van kleding, een broekspijp omzomen of (advies voor) het maken van een nieuw kledingstuk.

D’n Inloop donderdag

Van harte welkom voor gewoon even komen buurten bij een kopje koffie/thee. Voor wie wil een potje kaarten, spelen met de braintrainer of een ander gezelschapsspel, of zelfs een balletje biljarten.
Op donderdags is d’n Inloop in de Misse
Op donderdag 27 april is er wegens Koningsdag geen Inloop

Algemene Ledenvergadering

Maandag 24 april, 19.30 in de Roggezaal van de Wis. Nadere informatie over de agenda wordt nog toegezonden per mail of per post.

Veilig Fietsen tot je 100ste 

Het was afgelopen 23 maart een gezellige maar vooral ook nuttige bijeenkomst. De 25 gasten kregen alles te horen over o.a. veilig(er) op- en afstappen, ideale zadelhoogte, veilig remmen, nut van een spiegel op het stuur, belang van een fietshelm, ruimte geven en durven nemen op de weg en de belangrijkste verkeersregels. Bovendien werden belangrijke oefeningen gedaan om de (fiets)spieren soepel en sterk te houden. Natuurlijk ook bedoeld om regelmatig thuis te doen. 
Fietsenmaker Arno van Tienen uit Zeeland presenteerde verschillende types e-bike en benadrukte nogmaals het belang  van een goede helm. Tot slot werden twee, een door van Tienen en een door LZC, beschikbaar gestelde goede fietshelmen verloot.
Bij voldoende belangstelling organiseren wij als vervolg op deze middag graag nog een praktijk-fiets-middag onder leiding  van een (e-bike)deskundige. Graag je belangstelling hiervoor laten weten per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om alvast te noteren in de agenda

De lente is begonnen. Daarom kunt u op donderdag 25 mei weer aanschuiven bij de lente seizoensmaaltijd van LZC. In de Wis in Rogge A staan de tafels om 16.00 uur weer gezellig gedekt voor een heerlijke driegangenmaaltijd. De maaltijd is na d'n Inloop van 16.00 tot 18.30 uur. U moet zich wel vooraf aanmelden en tegelijk betalen. De kosten zijn voor LZC-leden € 11,50 en voor niet leden € 13,50 inclusief een consumptie. Aanmelden kan elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in d'n Inloop aan de gastvrouw/heer van de LZC.

Let op

Bij alle activiteiten van LZC geldt:

  • voor eventueel vervoer kunt u contact opnemen met Francien van der Duijn: 0486 431591
  • koffie en thee is € 1,50 voor ‘n eerste kopje en het tweede kopje is gratis.