Op een warme zondagmorgen in de zomer van 2022 op het terras, tijdens een mooie fietstocht met “de Tweewielers”, zei Cor Oppers dat hij het plan had om naar Santiago de Compostella te gaan fietsen.

Een aantal fietsers fronsten de wenkbrauwen maar ook waren er een aantal die op een idee werden gebracht. Er werd bij diverse huishoudens overlegd met moeder de vrouw en een aantal weken later waren er 8 fietsers, Mirjam Nijenhuis, Johan Bulkens, Joep vd Broek, Henk ten Haaf, Cor Oppers, Tonnie Oppers, Maarten van Lanen en Jo Hendriks die wilden, konden en mochten. 

In de eerste vergadering besloten we een volgauto in te zetten voor het foerageren. Uiteindelijk werd dit een grote camper.
Hans en Koosje Kremers en ook Marij Hendriks werden bereid gevonden om ons hiermee te begeleiden.
Er volgden een aantal voorbereidingsvergaderingen, er moest veel nagedacht en besloten worden. Maar inmiddels zijn de zaken geregeld, en kunnen we op reis.
De overnachtingen zijn op campings onderweg die we vooraf proberen te reserveren.
Op de campings aangekomen gaan onze begeleiders de camper installeren en gaan de koks het eten voorbereiden. 
Als de fietsers arriveren op de camping beginnen we met het opzetten van onze tentjes en slaapplaats klaarmaken in de tentjes en als nodig helpen met het eten.
De vertrekdatum is vastgesteld op zondag 7 mei om 8.:30 uur precies vanaf het dorpsplein in Gassel. En als alles volgens plan verloopt komen we op donderdagavond 8 juni weer terug.
In onze planning zullen we tot Spanje gemiddeld 125 km per dag gaan fietsen en in de Pyreneeën en de Spaanse bergen ongeveer 75 km per dag. Totaal zullen we c.a. 2.600 km afleggen. Inmiddels zijn al de nodige trainingskilometers gemaakt en zijn we al de nodige kilo’s aan gewicht kwijtgeraakt. 

Hans gaat de enorme camper rijden en Koosje en Marij zorgen voor de boodschappen en dat de wielrenners goed te eten krijgen. Al met al wordt het een uitdagende en avontuurlijke tocht, maar we hebben alle vertrouwen in dat het allemaal goed gaat komen, en dat we een geweldige ervaring tegemoet gaan.

Er wordt een reisverslag bijgehouden op Polarsteps. Wil je deze bekijken en onze verrichtingen volgen, stuur dan een app of mail naar een van onze deelnemers, of naar Cor Oppers tel 06 - 40 42 34 68 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..