Afgelopen donderdag 20 april heeft het Merletcollege Mill afscheid genomen van Annelies Smits. Annelies heeft haar hele werkzame leven, 42 jaar lang, gewerkt aan de diverse scholen voor voortgezet onderwijs in Mill.

Begonnen als docente Lichamelijke Opvoeding aan de LHNO, stak ze de Langenboomseweg over om vervolgens aan de fusieschool ’t Raamdal ook Biologie te gaan geven. Tot het einde van haar loopbaan werkte ze daarna met hart en ziel aan het Merletcollege te Mill in het vakgebied Mens en Natuur. 

Annelies was een zeer gedreven docente en enorm gewaardeerd door collega’s en, het belangrijkste, door kinderen en hun ouders. Door de jaren heen heeft zij zo’n 4000 leerlingen uit Mill en omgeving begeleid naar een diploma, waarvan vele ook nog als mentor in de brugklas bij hun eerste voorzichtige stappen in het voortgezet onderwijs. En dat deed ze op een voortreffelijke wijze. 

Met trots en voldoening kan Annelies dan ook terugkijken op een fantastische carrière in Mill. Iedere dag op en neer van en naar Nistelrode, de laatste tien jaar meestal op “het fietske”, door weer en wind. Als afscheid werd haar een laatste reis naar Mill aangeboden in een oldtimer van Toon Jans. In kleine kring werd daarna onder het genot van een hapje en een drankje afscheid genomen.

Wij wensen Annelies een lange en fijne “naschoolse” tijd.