21.04.1974 GP Wegrace Clermont Ferrand (F) - Finish Henk van Kessel (met dank aan Jan Burgers)

21 april 2023 - Millenaar Henk van Kessel wint precies 50 (-1) jaar geleden zijn allereerste Grand Prix in de 50cc wegrace op het circuit nabij Clermont Ferrand op de fabrieks Van Veen Kreidler.

Deze unieke prestatie met aansluitend het binnenhalen van de wereldtitel in de 50cc klasse op 25 augustus 1974 te Brno (CZ), hebben ons doen besluiten om deze unieke periode inclusief de complete imposante motorsportcarrière (20 jaar) van Henk van Kessel vast te leggen in een boekvorm.

Bij aanvang van de Coronacrisis in maart 2020 zijn wij begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijke documentatie en foto’s van Henk van Kessel, die tot ongekende hoogte is gegroeid mede door het enthousiasme van een aantal topfotografen uit het verleden.

Wij kunnen u bij deze mededelen dat het boekwerk zijn levenslicht zal krijgen op 21 april 2024, jawel precies 50 jaar na het behalen van Henk van Kessel’s eerste Grand Prix overwinning.

De vorm van deze boekpresentatie houden wij nog even geheim tot nader bericht.

De samenstelling van het boekwerk heeft dan uiteindelijk ruim vier jaar geduurd, een immense klus. 

Het zal ons derde boekwerk worden, na het uitbrengen van het boekwerk Motocross der Azen – Een Gouden Tijdperk (2014) en Jan Clijnk – Het Atoomkanon van Helmond (2018). 

Houdt u het aankomende jaar vooral de Facebookpagina Henk van Kessel wereldkampioen 50cc 1974 in de gaten. Wij zullen hier tussentijds artikelen plaatsen die betrekking hebben op de voorbereidingen van het nieuw te publiceren boekwerk in 2024.

Namens het team,
Tonny van Duren
Henk van Kessel
Barbara Jonkman
Marcel Hermans (de auteur)

Podcast

Beluister een interview met Henk van Kessel in De Neije Krant Podcast. Dit gesprek komt uit “de tijd tikt terug”, een radioprogramma van de Lokale Omroep Mill en opgenomen in augustus 2009.