Vorige week donderdag werd er druk gebrainstormd over de toekomst van ons gemeenschapshuis De Jachthoorn. De avond was een initiatief van het bestuur van De Jachthoorn en de Dorpsraad.

De aanleiding voor de brainstormsessie is het veranderen van het subsidiebeleid door de gemeente Land van Cuijk en een terugloop in het ledenaantal van de verenigingen en daarmee het bezoekersaantal van het gemeenschapshuis. Hopelijk verliest de gemeente hierdoor de noodzaak van de gemeenschapsaccommodaties voor de kleine kernen niet uit het oog. De avond werd begeleid door Thijs de Mulder van Team Sportief en is positief ontvangen. Een aantal deelnemers heeft zich inmiddels al aangemeld voor een volgende sessie. Wilt u ook nog actief meedenken, laat het ons even weten door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zijn tot de conclusie gekomen dat de Jachthoorn een prachtige ontmoetingsplek is in Sint Hubert en dat we er voortaan met z’n allen aan bij zullen moeten dragen dat dit in de toekomst ook zal blijven. Wordt vervolgd!

De werkgroep ‘wonen’ zal binnenkort de leden van de gemeente laten zien waar de toekomstige bouwlocaties van Sint Hubert zich bevinden. Hoe krijg je dit goed in beeld? Op de fiets natuurlijk! Al fietsend gaan Bouke de Bruin en Mark Janssen- van Gaal dus het dorp verkennen en zullen ze bijgepraat worden over de diverse locaties.

Daarnaast heeft de Dorpsraad afgelopen maand kennis gemaakt met de wijkagent van Sint Hubert (en de oude gemeente Mill). Zijn naam is Cyril van den Bosch. Cyril heeft een dubbele functie, waarin hij zowel als wijkagent voor ons klaar staat, maar ook de standaard diensten draait in de hele gemeente Land van Cuijk. Cyril gaf aan dat het belangrijk is dat inwoners blijven melden wat er in een wijk of dorp speelt. Dit kan gaan over de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit en milieu. Samen met o.a. de gemeentes en maatschappelijke organisaties, zoals de jongerenwerker Timothy bekijkt hij hoe de problemen aangepakt kunnen worden. Informatie uit de buurt of wijk is dus van essentieel belang hiervoor. Herken je soortgelijke situaties? Schroom dan niet om Cyril te benaderen via 0900-8844. U kunt ook anoniem contact opnemen via www.meldmisdaadanoniem.nl.