Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

“Het is een mooie middag voor een wandeling langs het Peelkanaal”, zeggen Jan en Thea de Man. Ze wonen aan de overkant van het kanaal in de Molenstraat, al meer dan 30 jaar. Dat wandelen is nu voor Jan extra belangrijk in verband met wat fysieke klachten.

Jan is 5 jaar geleden met pensioen gegaan. Zijn laatste werk was bij de magazijnen van de Boerenbond in Ede.

Thea is nog maar net gepensioneerd. De laatste 12 jaar heeft ze gewerkt bij Autobedrijf Karel Hol, waar ze allerlei werkzaamheden uitvoerde, met name schoonmaken van auto’s en interieur van het bedrijf.

Thea en Jan hebben 2 zoons en 5 kleinkinderen, die in Mill en Westerbeek wonen.

Jan doet vrijwilligerswerk als chauffeur van de Wensbus. Ook gaat hij graag vissen, bijvoorbeeld bij visvijver de Bus. Thea vermaakt zich prima met allerlei hobby’s zoals tekenen en schilderen bij het Hobbycentrum. En er komt regelmatig een groepje dames bij haar allerlei creatieve dingen doen. “Ze noemen mij Crea Thea”, lacht ze.

Samen gaan ze graag op pad met de caravan, vooral naar kleine boerencampings.

“Kamperen hebben we altijd mooi gevonden, vroeger gingen we al met de jongens met de fiets op pad met een karretje erachter met 2 tenten. Ze hebben het er nu nog over hoe leuk dat was.”

Rens Hubers