Digitale vaardigheden zijn in onze maatschappij tegenwoordig noodzakelijk. Het Hobby Centrum-Mill en de Bibliotheek -Mill vinden het belangrijk om mensen daarin te gaan ondersteunen.

Afgelopen maanden was de belangstelling enorm. We gaan starten met een nieuwe periode n.l. vanaf vrijdag 1 september kun je daarom weer bij de Hobby Centrum-Mill - Hoogstraat 17 in Mill terecht om je digitale vaardigheden bij te spijkeren.

Onder persoonlijke begeleiding van Ilona Klotz organiseert de Bibliotheek / Hobby Centrum-Mill , iedere vrijdag ( 9.30-11.30 uur) de workshop onder de naam: ‘Klik & Tik’. Een unieke samenwerking: De bibliotheek zorgt voor o.a. werkboeken / licenties - en het Hobby Centrum, voor deskundige begeleiding en een computerruimte.

Wil je graag meer met de computer /laptop doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is ‘Klik & Tik, de basis’ iets voor jou. Je krijgt het werkboek Oefenen N.l. een bijzonder goed boek, waarin vragen en antwoorden bijeen komen. Je gaat onder leiding van Ilona op de computer oefenen. Dit alles gebeurd in een ontspannen sfeer zoals iedereen weet die bij het Hobby Centrum actief is. 

Door dit programma leer je beter gebruik te maken van de mogelijkheden om t.z.t. het internet te kunnen begrijpen en te volgen. We denken o.a. aan Facebook - twitter - email verkeer - hoe omgaan met wachtwoorden , documenten maken enz. enz. Programma Klik en Tik wordt in de regio al op diverse plaatsen verzorgd (met groot succes) door de Bibliotheek, zo zal dit in Mill gebeuren door het Hobby Centrum in haar computer lokaal.

Het doorlopen van de workshop duurt, afhankelijk van je eigen snelheid , gemiddeld zijn zes tot acht bijeenkomsten nodig om de basis te leren. Je kunt daarna weer een keuze maken uit diverse andere modules. Er is sprake van een instap systeem, bij 8 deelnemers is de groep vol. Bij een groter aantal geïnteresseerden hanteren we een wachtlijst. Kosten voor leden van Bibliotheek -leden zijn € 25,-, voor niet-leden € 35,-. Deelnemer worden van het Hobby Centrum-Mill is niet nodig en er is geen leeftijd beperking.

Opgaven is mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..