Afgelopen zaterdag (20 mei) is onder grote belangstelling het eerste familieboek met de titel “De nazaten van Jacobus Janssen en Petronella van der Cruijsen uit Langenboom” overhandigd.

Het eerste exemplaar van dit 115 pagina tellende boek met daarin veel kleurenfoto’s toont op overzichtelijke wijze het wel en wee van de 5 generaties voortkomend uit het eerder genoemde gezin. Het was een gezin dat elf kinderen telde waaronder ook Cornelis Janssen, de vader van Marietje van Dijk-Janssen de schrijfster van dit boek. 

Voor Marietje betekende dit een bekroning op haar vele speurwerk en het met veel geduld achterhalen van zo gewenste informatie en beeldmateriaal. Het ging dan met name om haar eigen grootouders, ouders, ooms en tantes, kinderen, neven, nichten etc. reikend vanaf 1875 tot op heden. Het jaar 1875 staat voor het geboortejaar van “stamvader” Jacobus Janssen getrouwd met Petronella van der Cruijsen. Hun gezin telde elf kinderen en alle nazaten van deze 11 kinderen zijn in kaart gebracht, met als jongste telg de in 2021 in Vancouver geboren Maya Vervoort.

Dat men nooit te oud is om te leren bewijst Marietje wel, want toen zij 8 jaar geleden begon met het verzamelen van alle mogelijke informatie rond haar familie was zij 68 jaar oud. Maar met veel enthousiasme een doorzetting is zij al snel overgestapt op het digitaliseren van de informatie. Leden van het Stamboomcafé hebben haar daarbij altijd met raad en daad ter zijde mogen gestaan.

En het resultaat mag er zijn, mede ook met de hulp van Jordy van Katwijk, die heeft geholpen heeft met het drukken van de boeken maar ook nog een steentje heeft bijgedragen aan het vakkundig oppoetsen van het ontwerp. Aangespoord door Marietjes succes zullen ook enkel andere leden uit het stamboomcafé komend seizoen gaan starten met het bundelen van hun reeds verzamelde informatie in boekvorm.

Overeenkomstig de verwachtingen hebben alle rond 50 boeken uit de oplage nu reeds hun weg gevonden naar een afnemer. Dit succes is mede mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van heel veel familieleden van Marietje. De afbeelding toont de overdracht van het eerste boek aan Lina Jans van der Horst die met haar 90 jaar de oudste nu nog levende nazaat is uit het gezin van de naamgever van dit boek. Interesse om deze mooie hobby ook te doen? Er komen enkele plaatsen vrij. Informatie leden adm. Ans Bardoel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..