Foto: Toon Willems

“Het was op mijn 50e verjaardag dat we op het idee kwamen om een dweilorkest op te richten”, zegt de nu 75 jarige Joke Nabuurs. Wat buurtbewoners gingen bij elkaar zitten, maakten een uitnodiging voor de oprichtingsvergadering en het dweilorkest was een feit.

De vergadering was op 23 juni 1998 en het dweilorkest Moizat was geboren. Ieder zocht een muziekinstrument uit wat hij of zij leuk vond en de repetities startten.

Op het jubileumfeest op zaterdag 10 juni zijn de leden van het eerste uur: erelid Nellie van Mil, Harrie Nabuurs, Annemieke Rossen, Jan van Hout en Coen van Mil onderscheiden. 

Gezelligheid 

Door de jaren heen kwamen en gingen muzikanten. De huidige muzikanten komen voornamelijk uit Mill maar ook uit Haps, Wijchen en natuurlijk Sint Hubert. Vorig jaar sloten een aantal muzikanten van het opgeheven dweilorkest Engsele van CV De Bokken aan bij Moizat. “De muziek klinkt nog altijd moizat. Het is vooral een heel gezellige club, samen overleggen we wat bij ons past qua optreden en repertoire. Ik voel mij er heel goed thuis”, zegt Hans Vermeulen uit Sint Hubert.

Muziek maken verbindt

Ook dirigenten kwamen gingen. In 1998 waren het Wim en Annie Pennings die de muzikanten op weg hielpen. Remco Koppers, Mies van Houdt en Boris Chapchal volgden en nu is Teun van Haren al zo’n 15 jaar de muzikale leider. 

Door de jaren heeft Moizat veel opgetreden; van Sound of Joeks, als hofkapel van het Lagerhuis, carnaval, optochten, Wilbertoord pakt uut, vierdaagse en vorig jaar in de Tsjechische stad Prerov, een van de hoogtepunten van het 25-jarig bestaan. 

Feest

De feestdag begon met heerlijk gebak zaterdagochtend om 11 uur waarna de groepen de kunstroute fietsten in de omgeving van Mill. Op de Koestraat was de pauzeplek met heerlijke lunch en spelcircuit. Ook hier veel buurten en gezelligheid ondanks de tropische temperaturen. Met een heerlijk diner, gemaakt door Jeanne en Teun met hulp van  vrienden, een heuse Moizat bingo waardoor ze elkaar nog beter leerden kennen, is het 25 jarig bestaan fantastisch gevierd. Op naar het volgende jubileum. “Het was een super gezellig feest, zoals ook de repetities op dinsdagvond altijd gezellig zijn. Wil je ook muziek maken en hou je van gezelligheid? Neem dan contact op met ons”, zegt Ria van de Linden, bestuurslid en saxofonist bij Moizat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.