Foto: Toon Willems

Op woensdag 21 juni hees Bouke de Bruin, wethouder van de gemeente Land van Cuijk, samen met toekomstig bewoner Jurre Robben de vlag in top bij het bouwplan Molenheide Buiten in Mill. Dat markeerde het feestelijk moment van het bereiken van het hoogste punt van de woningen die al daar in aanbouw zijn.

Molenheide Buiten 

Het bouwplan Molenheide Buiten maakt onderdeel uit van het voor woningbouw bestemde gebied Molenheide Buiten/’t Kavelt. Een gebied, gelegen op de hoek van de Bosweg en de Wanroijseweg in Mill, waar zowel de gemeente Land van Cuijk als projectontwikkelaar Cedrus Vastgoed woningbouw realiseren. Het planonderdeel Molenheide Buiten, van Cedrus Vastgoed, bevat 58 woningen van gevarieerde aard; vrijstaande (geschakelde) woningen, twee-onder-eenkapwoningen, hoekwoningen, rijwoningen en levensloopbestendige woningen. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen.

Hoogste punt 

Wethouder De Bruin is blij met het bereiken van het hoogste punt: “Je kunt geen krant openslaan of radio aanzetten en je leest of hoort over de woningmarktcrisis. Juist nu is het daarom goed om te laten zien dat woningbouw toch nog mogelijk is, dat niet alles stil ligt. Het project Molenheide Buiten dat hier gerealiseerd wordt, is een goed voorbeeld van een mooi en gevarieerd woningbouwproject dat ondanks de huidige omstandigheden tot stand komt. Ik feliciteer de toekomstige bewoners en wens hen alvast veel woongenot”. 

Ook Robert Hellings, directeur Cedrus Vastgoed, is verheugd over het bereiken van het hoogste punt: “Ik sluit me aan bij wat de wethouder zegt. Woningen bouwen is heden ten dage niet eenvoudig. Maar dankzij onze gezamenlijke inspanningen is het toch gelukt om hier een woongebied te realiseren dat de groene en dorpse uitstraling van Mill voortzet. Het zal hier heel aantrekkelijk wonen zijn met veel rust en ruimte en met de natuur en wandelgebieden om de hoek”.