Geslaagde leerlingen van het Elzendaal, Merlet en Metameer. Scholen in het Land van Cuijk en Maasduinen tevreden over de slagingspercentages.

De uitslagen van de eindexamens en herexamens zijn binnen en bij de geslaagde leerlingen in het Land van Cuijk en Maasduinen gaat de vlag uit en is het feest.

Dit jaar is het eerste eindexamen waarbij geen rekening is gehouden met eventuele onderwijsachterstanden als gevolg van de ingrijpende coronamaatregelen. Deze groep leerlingen had hier een groot deel van hun schooltijd mee te maken. De compensatiemaatregelen, die de afgelopen jaren werden ingezet, zijn afgeschaft. 

Scholen tevreden

“Juist daarom zijn wij zo trots op onze leerlingen. Zij hebben lang met de coronamaatregelen te maken gehad en kregen geen compensatie. Dat zij zulke slagingspercentages weten neer te zetten, dat zegt iets over hun inzet en doorzettingsvermogen. Ook van onze docenten.” aldus de rectoren.

Hieronder staat het aantal geslaagden van Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer. Een aantal leerlingen maakt gebruik van het derde tijdvak. Deze resultaten zijn later bekend en hierdoor kunnen de slagingspercentages hoger uitvallen.

Percentage geslaagden per school, na het tweede tijdvak:

Elzendaalcollege Boxmeer
mavo: 92% 
havo: 83% 
vwo: 86% 

Elzendaalcollege Gennep
vmbo-tg: 96% 
vmbo-kader: 100% 
vmbo-basis: 100% 

Merletcollege Cuijk
vmbo-basis: 100% 
vmbo-kader: 100% 
mavo: 86% 
havo: 88% 
vwo: 80% 

Merletcollege Grave
vmbo-basis: 100% 
vmbo-kader: 96% 
mavo: 97% 
havo: 82% 

Merletcollege Mill
vmbo-basis: 100% 
vmbo-kader: 100% 
mavo: 98% 

Metameer Stevensbeek
vmbo-basis: 100% 
vmbo-kader: 100% 
vmbo-tg: 98% 
havo: 89% 
vwo: 100% 

Metameer jenaplan Boxmeer
vmbo-basis: 100% 
vmbo-kader: 100% 
vmbo-tg: 97%