Een nieuwe kleinschalige vmbo-school gebaseerd op gepersonaliseerd leren! Onderwijs dat aansluit op de behoeften, capaciteiten en interesses van de leerling en waar de leerlingen mede-eigenaar zijn van hun eigen leerproces. Wij staan voor PLUS: Persoonlijk Leren op onze Unieke School.

Elk kind krijgt bij ons in een veilige omgeving de kans om zijn of haar talenten te ontplooien. Ze leren om belangen af te wegen, keuzes te maken en een eigen weg te gaan. Met als doel dat ze voor zichzelf en voor anderen kunnen en willen zorgen en een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Dat maakt hen tot verantwoordelijke burgers in onze samenleving. 

Het vmbo-onderwijsaanbod dat wij voor ogen hebben doet recht aan jongeren die beter praktijkgericht en levensechter willen leren in een voor hen vertrouwde omgeving.  Een omgeving waar de leerling zich in balans kan ontwikkelen.  Met het oprichten van deze nieuwe kleinschalige vmbo-school denken we samen met het bedrijfsleven en de sociale partners hier goed in te kunnen voorzien.

Onze kernwaarden

  • Ervaringsgericht onderwijs
  • Persoonlijke aandacht
  • De leerling wordt gezien
  • Levensecht leren met hoofd, hart en handen.

Mogelijke leerwegen

  • Basisberoepsgerichte leerweg vmbo (incl. mogelijkheid tot de vakmanschapsroute)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg vmbo 
  • Nieuwe leerweg vmbo

Het plezier en de betrokkenheid in de leeromgeving is voor leerlingen een zeer belangrijke factor. Wij vinden naast een goed pedagogisch klimaat, ook ouderbetrokkenheid een belangrijk aspect in het onderwijs. 

Bij Regionale vmbo Peelrand word je gezien, werken we vanuit vertrouwen, denken we in kansen en groeien je talenten. Samen kunnen we het verschil maken door de Regionale vmbo Peelrand te stichten. Wij zijn pas geslaagd als ouders en onze toekomstige leerlingen over een aantal jaren met trots kunnen zeggen: “Dit is onze school”.
Een fijne schooltijd gaat immers een leven lang mee!

Vragen?

Mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..