Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Aan het kanaal, vlakbij de brug aan de Langenboomseweg, zit Thijs van den Broek (70) rustig in de schaduw te genieten van deze zomerse dag. Hij had verwacht dat zijn broer Jan op die plek wel zat te vissen, “maar daar zal het wel te warm voor zijn”.

Thijs woont aan de Straethof in Mill en hij is ook geboren in Mill als een van de 11 kinderen van den Broek. Hij heeft zelf 2 kinderen, “en dat zijn ècht kanjers”, zegt hij trots. Dochter Ivonne woont in Grave en zoon Jarno in Mill. Ook is Thijs de opa van 2 kleinkinderen.

Thijs heeft samen met zijn broer Marius een voegersbedrijf gehad. Broer Jan en zoon Jarno hebben daar ook gewerkt en Jarno heeft het bedrijf nu overgenomen.

We zien een F16 overvliegen en Thijs zegt “daar heb ik ooit even in mogen zitten toen ik lid was van de zweefvliegclub bij vliegveld Volkel. Dat was een bijzondere ervaring. Zweefvliegen daar heb ik ook van genoten, maar bijvoorbeeld ook van een rondvlucht over de Veluwe vanuit Barneveld.” Thijs laat mij wat foto’s zien van het zweefvliegen en de rondvlucht.

Andere passies van Thijs zijn motorrijden en auto’s, “vooral Ford Mustang”, zegt hij.

“Ik ben lid geweest van motorclub Zoef in Langenboom. Vroeger was ik lid van MC Erica, en reden we samen de motorraces af. Later hadden we een Harley Davidson vriendengroepje met Willy Cissen en Bert de Rooij. Dat was een geweldige tijd”, glundert Thijs.

Wielrennen en hardlopen heeft Thijs ook veel gedaan, het laatste ook in wedstrijdverband.

En ik ben twee keer naar Amerika geweest en daar de races op Daytona gezien en naar Disneyworld en Cape Canaveral geweest. Dat was gewoon fantastisch! En op de terugweg vlogen we via Japan en later over de Himalaya, dat is het mooiste wat ik ooit gezien heb!”

Een tevreden man, die Thijs. “Ik maak er het beste van”, zegt hij, geeft me een ‘boks’ en rijdt naar huis toe.

Rens Hubers