Een psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in de relatie tussen lichaam en geest. Sommige klachten ontstaan door stress, overbelasting of vroegere onverwerkte trauma's.

De klachten kunnen lang aanhouden en zelfs chronisch worden wanneer de onderliggende oorzaken niet worden aangepakt. Ik denk hierbij aan nekklachten, vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten, een opgebrand gevoel hebben, buikklachten, hormonale klachten enz. Vaak wordt dit niet goed herkend en erkend door mensen. Ook wordt er door hulpverleners puur medisch technisch gekeken, waardoor er chronische klachten ontstaan die vaak lastig te behandelen zijn. In plaats van de klachten te zien als hinderlijke verschijnselen die weggedrukt moeten worden leer ik u hoe u met de klachten om kunt gaan, wat er achter zit, zodat ze niet meer nodig zijn en verdwijnen, in plaats van hardnekkig aanwezig te zijn.

Een psychosomatische fysiotherapeut werkt met stressmanagement technieken, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, biofeedback (apps en computerprogramma’s die reageren op het lichaam) en neemt de tijd om uw klachten serieus te nemen!

Wilt u hier meer over weten of wilt u een afspraak maken. Neem dan contact op met Marcel Peters (0485-451107) of kijk op www.fysiotherapiemill.nl.