Foto: Bas Delhij

WILBERTOORD | Voor stichting ’t Verzetje Wilbertoord was De Ronde Tafel 126 nog onbekend toen zij op een oproep tot sponsoring door De Ronde Tafel 126 ingingen. “Voor onze gasten willen wij graag in de pen klimmen en een aanvraag indienen”, was de mening van het bestuur van ’t Verzetje.

De Ronde Tafel 126 is een groep van ± 20 mannen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar uit het Land van Cuijk & Noord-Limburg. Het mannen clubje bestaat uit ondernemers, artsen, fysiotherapeuten etc. maar uit elke branche mag er slechts een persoon zitting nemen in de Ronde Tafel 126, en heeft men de leeftijd van 40 jaar bereikt dan mag deze persoon afscheid nemen van de groep. Pieter Smits uit Wilbertoord – één van de clubleden – is sinds 3 jaar actief binnen deze club van mannen. Serviceclub Ronde Tafel 126 zet zich het gehele jaar door in voor verschillende goede doelen. Dit doen zij door het deelnemen aan diverse evenementen waar zij dan de stand van de Ronde Tafel 126 bemannen. Onlangs nog hebben de leden van serviceclub Ronde Tafel 126 met de Nijmeegse Vierdaagse veel geld ingezameld voor diverse goede doelen. De opbrengsten worden verzameld voor de goede doelen die voor dat betreffende jaar worden uitgekozen.

In het begin van 2023 hebben clubs en verenigingen zich in kunnen schrijven voor een sponsorbedrag en voor dit jaar werd het thema ‘zorg’ gekozen. Zo’n 40 verenigingen c.q. clubs maakten hier dankbaar gebruik van. Alle doelen werden zorgvuldig bekeken en in totaal werden 15 goede doelen geselecteerd en gehonoreerd met elk € 1.000,00. Eén van de geselecteerde inschrijvers was stichting ’t Verzetje uit Wilbertoord.

Zaterdag 22 juli werden vertegenwoordigers van deze 15 goede doelen uitgenodigd bij hotel Riche in Boxmeer om de cheque in ontvangst te nemen. Stichting ’t Verzetje Wilbertoord bedankt hiermee nogmaals alle mannen van serviceclub Ronde Tafel 126.