Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Tiny Hermens (80) en Gerlinde Selten (46) zijn net gestart voor een tocht met de duofiets. Ze gaan de Kunstroute in Mill fietsen. Ik kom de dames tegen op de Willemsweg, waar Tiny woont. Voor de foto parkeren ze even veilig langs de Wethouder Lindersstraat. De duofiets is geleend van Stichting ‘t Verzetje, het ontmoetingspunt bij gemeenschapshuis de Wilg, waar Tiny elke dinsdag naartoe gaat. Het is de 2e keer dat Gerlinde met Tiny gaat fietsen. Al buurtend hebben ze elkaar ontmoet en het fietsen is gezellig volgens de dames dus dat zal er nog wel vaker van komen.

Tiny’s man Gerrit is 13 jaar geleden overleden. “Alsof het gisteren was, zeker als je erover praat”, zegt Tiny, die is opgegroeid in Sint Anthonis. Hun dochter woont ook in Wilbertoord en er zijn 2 kleinkinderen. “Jawel, ik voel me gezegend dat ik dat allemaal nog mee mag maken,” zegt Tiny.

Gerlinde woont samen met haar man Mark en hun 2 kinderen aan de Wethouder Lindersstraat. Gerlinde is opgegroeid in Emmen en leerde Mark kennen tijdens haar studietijd in Antwerpen. “Mark heeft hier een schildersbedrijf, dus die kwam niet naar Drenthe”, lacht Gerlinde. In het begin was het voor haar best wel wennen in Wilbertoord maar inmiddels is het helemaal goed.

Gevraagd naar hun levensmotto komen ze allebei uit bij ‘Pluk de dag’.

En daar gaan ze samen weer op weg om ook deze dag te plukken, langs de Kunstroute in Mill.

Rens Hubers