Sinds 20 juli is het mogelijk om de geboorte van een kind digitaal aan te geven. Voor de kersverse ouder(s) is het eenvoudig via de website te regelen, waar en wanneer het uitkomt binnen drie dagen na de geboorte.

Voorheen was het doen van geboorteaangifte alleen mogelijk door een fysieke afspraak aan de balie. De komst van een baby is al druk genoeg voor gezinnen. Daarom heeft de gemeente Land van Cuijk een nieuwe stap gezet om haar dienstverlening te verbeteren. 

Met deze nieuwe online optie kun je op elk gewenst moment van de dag de geboorteaangifte doen. De ouder(s) hebben daarvoor wel een DigID nodig en moeten geregistreerd staan in de Basisregistratie Personen. Het proces is simpel, snel en gebruiksvriendelijk.

Er is vanaf de eerste dag al meteen gebruik gemaakt van de digitale service. Inmiddels zijn al enkele digitale geboorteaangiftes gedaan. Gemeente Land van Cuijk wenst de kleintjes veel geluk en gezondheid.

Wil je gebruik maken van deze nieuwe service? Bezoek dan de gemeentelijke website www.gemeentelandvancuijk.nl/geboorteaangifte

Uiteraard blijven ook persoonlijke aangiftes mogelijk aan de balie op het gemeentehuis. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via 0485-854000.