Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Als ik over de Hertsweg wandel zie ik Martien Voss (65) in zijn bostuin aan het werk. Hij is druk bezig met het opbinden van zijn dahlia’s, want die zijn na al het groeizame weer van de laatste tijd nu op zijn mooist. Ik loop even om via de Frederiksweg, waar Martien al ruim 35 jaar woont. Hij is opgegroeid in dezelfde buurt Molenheide want zijn ouderlijk huis staat aan de Gerritsweg. 

“Mijn ouders hadden daar ook al altijd dahlia’s en ik hielp hen vaak in de lente met het poten van de knollen en in de herfst met het rooien, want dahlia’s moeten ’s winters naar binnen.” De laatste jaren zijn het, mede door het enthousiasme van Martien’s partner Lieke, steeds meer soorten geworden en stekken en zaaien ze ook steeds meer. “Hier in mijn bostuin heb ik volop de ruimte, en sinds ik met pensioen ben heb ik ook alle tijd om ermee bezig te zijn”, zegt Martien.

Ik vraag hem hoeveel tijd het kost om over een paar maanden al die knollen te rooien. “Een dagje spaaien dan heb ik ze wel bij elkaar, maar ze moeten natuurlijk ook goed gesorteerd worden met de nummers erbij.”

Vlakbij de dahlia’s heeft Martien bovenop een groot watervat een uitkijkplatform gemaakt en dat komt deze fotograaf natuurlijk goed van pas. Het is een fantastische kleurenpracht om al die soorten in bloei te zien. En Martien is zichtbaar trots op het resultaat.

Rens Hubers