Heemschut Sint Huybert, de stichting die sinds haar oprichting in 1996 de geschiedenis en het culturele erfgoed van Sint Hubert bewaart en deelt, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen bijdragen aan dit waardevolle werk.

Met als doel het bevorderen van kennis over het erfgoed van Sint Hubert, evenals de bevolking, geschiedenis en volksgebruiken, nodigt Heemschut Sint Huybert geïnteresseerde uit om deel uit te maken van hun team. De stichting is actief bezig met het bestuderen van historische bronnen, het verzamelen en vastleggen van waardevolle vondsten, foto's en filmmateriaal, oude ambachten, overleveringen en volksverhalen. Ook richt Heemschut Sint Huybert zich op genealogie van Sint Hubertse families, documentatie van het verenigingsleven en het verspreiden van opgedane kennis binnen de lokale gemeenschap.

De vrijwilligers zullen de kans krijgen om te helpen bij het ordenen en archiveren van foto's, het organiseren van krantenknipsels en het op de juiste wijze catalogiseren van bidprentjes, genealogische gegevens en meer. Bovendien is er behoefte aan vrijwilligers die kunnen bijdragen aan het digitaliseren van archiefmateriaal. Ervaring met computers wordt dan ook op prijs gesteld.

De stichting staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk met de ontwikkeling van een nieuwe website en een aanwezigheid op Facebook. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om de geschiedenis van Sint Hubert te delen en toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Als het idee om de geschiedenis van Sint Hubert te verkennen en te delen je aanspreekt, nodigt Heemschut Sint Huybert je uit om je aan te melden als vrijwilliger. Samen kunnen we de rijke geschiedenis van dit dorp behouden en toegankelijk maken voor de huidige en toekomstige generaties.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met het secretariaat van Heemschut Sint Huybert via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06 22 14 58 53 Bezoek onze huidige website op www.heemschut-sint-huybert.nl en volg ons op Facebook voor updates.