Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Gerard van den Buijs (64) is voor zijn huis in de Bernardstraat in Mill aan zijn camper aan het klussen.

Gerard en zijn vrouw Ans hebben met die camper al veel reizen gemaakt. De auto is van bouwjaar 1990 en de camper-opbouw dateert van 1994.

“Het is heerlijk rijden met die charmante stuurversnelling”, zegt Gerard.

Ik vraag hem wat zijn verste reis was met de camper. “Die moet nog komen”, lacht hij, “we zijn nu net terug uit Groningen, terwijl het reisdoel Denemarken was, maar daar was het weer nogal slecht. De volgende reis gaat in september naar de Morvan in Frankrijk, waar we familie hebben wonen.”

Gerard is opgegroeid in Tilburg en Ans in Venray, waar ze woonden voordat ze 3 jaar geleden naar Mill verhuisden. Gerard werkt bij Terraq in Cuijk.

Gerard en Ans hebben 2 kinderen en ze zijn onlangs ook opa en oma geworden. Gerard laat trots een foto zien van kleindochter Babs. Ze hebben het na 3 jaar uitstekend naar de zin in Mill. “We wonen in een fijne buurt en inmiddels kennen we al heel wat mensen. Ik ben vrij snel bij de lokale omroep gegaan want dat deed ik in Venray ook al. Zo leer je ook snel mensen kennen.”
Als ik Gerard vraag naar zijn levensmotto antwoordt hij: “Ik zeg altijd tegen onze kinderen: ‘Je moet altijd zelf na blijven denken.’ en ‘Je kunt elke seconde van elke dag opnieuw beginnen.’

En ‘Niet morgen maar nu’ is ook wel mijn motto”.

Rens Hubers