Op de redactie kregen we onderstaand verzoek binnen van de kinderen van unit 2 van De Klimop. Aan een dergelijk verzoek werken we als redactie uiteraard graag mee.

Zij schreven: 

Geachte meneer of mevrouw van de krant, 

Wij zijn de kinderen van Unit 2 van de Klimop uit Wilbertoord. Wij doen mee aan de e-waste race van land van Cuijk. Bij deze race doen 10 basisscholen mee uit het Land van Cuijk. Wij kunnen punten verdienen met de race, maar ook kunnen wij punten verdienen door bijvoorbeeld door in de krant te komen. Nu willen wij vragen of het mogelijk is om in De Nije krant te komen.

Wat is de e-waste race?

Dat is een race waar je oude elektronische apparaten (zonder batterijen) in kunt leveren. 10 basisscholen uit het Land van Cuijk doen mee aan deze race. Het inleveren van oude of kapotte apparaten is zo belangrijk, omdat er anders kostbare grondstoffen verloren gaan. Ook worden veel apparaten gemaakt met kinderarbeid en zijn de oude apparaten die weg worden gegooid, slecht voor het milieu. Door de apparaten in te leveren bij onze school, worden de apparaten gerecycled. Mensen uit Mill en Wilbertoord kunnen hun oude apparaten aanmelden op de site van e-waste (www.ewasterace.nl). Vul uw postcode in, geef aan welke apparaten u wilt inleveren, geef een gewenste ophaaldatum en tijd aan en wij komen het bij u ophalen! Voor al deze ingeleverde apparaten verdienen wij punten. 

Met veel punten kunnen wij een uitje naar het Afrika museum winnen. 

Groeten, de kinderen van unit 2 van De Klimop!