Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Aan de overkant van het kanaal is Mat van Gemert (60) aan het werk in de wei waar zijn ezels grazen, naast de speelweide van Kinderdagverblijf De Kei aan de Rodenweg in Mill. Ik vraag of Mat de enige is die aan het werk is en of de rest siësta heeft. “Nee”, zegt Mat, “in verband met het warme weer spelen de kinderen nu binnen.”

Mat is opgegroeid in het voorhuis van het pand en toen hij trouwde met Anita zijn ze in het achterhuis gaan wonen. Samen hebben ze 3 dochters, Rowan, Sharon en Iris.

Anita, Rowan en Iris runnen het Kinderdagverblijf, waar dagelijks 46 kinderen van 0 tot 4 jaar worden opgevangen in 3 groepen. 

Mat heeft voorheen lang gewerkt bij NRF in Mill en de laatste jaren bij Smits Rolluiken & Zonwering in Cuijk. Sinds januari is hij thuis en zorgt hij voor de administratie en alle onderhoudswerkzaamheden voor De Kei. “We zijn samen kei trots op ons bedrijf”, zegt Mat lachend. “Het nieuwste buitenproject is een vijver voor de loopeenden, en zo wordt het hier nog steeds mooier”.

Rens Hubers