Woningeigenaren en huurders aan de Ringersstraat in Mill trekken samen met Stichting Myllesheem op als het gaat om behoud van de woningen aan de Ringersstraat.

Myllesheem is van mening dat de woningen individueel wellicht geen monumentale waarde hebben, maar dat het gehele beeld wel enorm beeldbepalend is voor de tijd waarin deze woningen gebouwd zijn. Woonmaatschappij Mooiland, eigenaar van de woningen wil deze slopen om er meer nieuwe woningen terug te kunnen bouwen. Maar 3 woningen aan de Ringersstraat zijn eigen woningen en de bewoners willen niet verkopen.

Handtekeningenactie

Op dit moment loopt er een handtekeningenactie. Iedereen die van mening is dat de woningen aan de Ringersstraat behouden moeten blijven worden uitgenodigd om zaterdag 7 oktober tussen 11.00 uur en 14.00 uur een handtekening te komen zetten. Dat kan bij Erica Kremers aan de Ringersstraat 16 in Mill.

Podcast

Voor De Neije Krant Podcast ging Corné Kremers op bezoek in de heemkamer van Myllesheem en sprak hij met woningeigenaar Erica Kremers en Myllesheem voorzitter Pieter Verstraaten. Met hen keek men terug op het ontstaan en de historische waarde van de Ringersstraat. Tevens werden alle huidige acties besproken en uiteraard de toekomstverwachting.
Techniek was in handen van Thijs van den heuvel.