Op zeventienjarige leeftijd neemt Piet Schrijen de Boxmeerse uitvaartonderneming van zijn vader over. Het is dan 1976. Zijn vrouw Bianca sluit zich in 1996 aan bij wat de wijde omtrek nu kent als Schrijen Afscheid en Herinnering.

Ook dochter Liz maakt inmiddels deel uit van de onafhankelijke onderneming, die, met een team van ruim dertig medewerkers, al driekwart eeuw afscheidsdiensten in de regio Land van Cuijk en Maasduinen en ook daarbuiten verzorgt. Alle facetten rondom zo’n dienst heeft Schrijen in eigen beheer. In 2018 kwam daar zelfs een eigen crematorium bij: Buitenplaats Zevenhutten in Cuijk. 

“In 75 jaar is er in het familiebedrijf van Schrijen Afscheid en herinnering veel veranderd. Ons werk zit vol met bijzondere verhalen, iedere dag weer”, zegt Bianca Schrijen. “We hebben vaak gezegd deze verhalen mogen niet verloren gaan. Aangespoord door mensen in de regio, familie, vrienden en relaties, die veel respect hebben, hoe wij uitvaarten regelen en verzorgen, is er een boek tot stand gekomen. De verhalen voelen als een eerbetoon aan mijn ouders”, zegt Piet. “Alle families waar we ons mee verbonden voelen door een overlijden. Én ook onze medewerkers die met passie en liefde hun werk doen. Met dit boek willen wij de lezer meenemen in de geschiedenis, in de waardevolle verbinding, in ontroering, in onze passie om onvergetelijke herinneringen te mogen delen.”

Familie, vrienden, onze medewerkers, relaties en bekenden, hebben dit boek mede mogelijk gemaakt. De waardering en het respect die we voelen in de regio, in de verhalen van de personen heeft ons doen beseffen dat het werk voor ons heel gewoon voelt. We gewoon doorgaan, met veel liefde, passie en met volovergave om er te zijn voor families in één van de kwetsbaarste periode in het leven. Ons werk is niet gewoon. Ons werk is bijzonder, iedere dag weer. Het zijn de mensen waarmee en waarvoor wij mogen werken, met al hun verhalen en levenservaring, die het zo bijzonder maken.

Vanaf dit moment is het boek '75 jaar Zorg & Toewijding' te reserveren via onze site! Nadat je jouw boek hebt gereserveerd, kun je het op zondag 8 oktober komen ophalen tussen 10.00 en 14.00 uur bij Buitenplaats Zevenhutten, Hoenderberg 9, in Cuijk. Tevens is op bovenstaande datum en tijden voor iedereen in de regio gelegenheid om Piet en Bianca te feliciteren onder het genot van een kop koffie en een heerlijke traktatie. 

Een deel van de opbrengst van het boek zal naar het goede doel 'Energy4all' gaan.

Er is een gelimiteerd aantal boeken beschikbaar, dus wees er op 8 oktober bij!

Reserveer je boek via onze website www.schrijen.com

Ten tijden dat het boek werd geschreven werd Piet genomineerd voor de Ondernemersprijs van het Land van Cuijk & Noord Limburg. We zouden het meest vereerd zijn met de publieksprijs, zeggen Piet en Bianca. Dat zou een grote eer zijn voor de families, waarvoor wij er willen zijn. 

Om de publieksprijs te winnen, kun je stemmen door middel van de volgende website www.deondernemersprijs.nl.