Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Als ik in de tuin aan het werk ben hoor ik opeens de nodige reuring bij de overburen. Bert Verweijen en Piet Toonen beginnen daar aan het opruimen van alle borden en wegwijzers van de Kunstroute 2023, want die is gisteren (30 september) afgelopen. Voorheen deed Bert dat altijd met Pieter van den Elzen alias Pietje de Grondwerker die helaas afgelopen februari is overleden. “Maar nou heb ik hulp van een ander Pietje”, lacht Bert. En zo te horen aan de lol die ze samen hebben lukt dat al heel aardig. Zo wordt ook het bord met de door Bert geschilderde afbeelding van Pietje de Grondwerker vakkundig van de vlaggenmast verwijderd. “Maar die bewaren we goed want die komt volgend jaar ook weer terug!” 

Bert en Piet zijn beiden Millenaren in hart en nieren en op allerlei manieren actief in de gemeenschap. 

Ook in 2023 was de Kunstroute weer een groot succes. Duizenden mensen hebben de route gefietst en/of gewandeld, zo bleek uit alle folders die zijn opgehaald en het aantal downloads van de route op de website van Ontdek Mill.

Bert en Piet hebben nu alweer zin in de volgende editie van de Kunstroute die er zeker gaat komen. In januari 2024 zal het thema van de Kunstroute 2024 bekend worden gemaakt.

De borden gaan op de aanhanger en Piet en Bert gaan weer verder. 

Rens Hubers