Het is mei 2020 als Fritz-Events, het bedrijf van de in Mill geboren en getogen Frédéric Abrahams (beter bekend als Fritz), door corona rake klappen krijgt.

Bij de pakken neerzitten is echter niks voor Fritz en al snel ontstond het idee om grote LEGO-sets te verhuren aan mensen die ineens veel meer tijd thuis doorbrachten. Bricks Verhuur werd geboren en groeit ook nu nog steeds.

“Bij Fritz-Events zijn we gespecialiseerd in de verkoop van professionele licht- en geluidsproducten. Door het coronavirus zaten dj’s en muzikanten zonder werk en gingen theaters op slot. We zagen dat meteen terug in de verkoop van luidsprekers, dj-sets en lichteffecten,” vertelt Fritz. “Al enkele jaren wilde ik zelf eens een grote LEGO-set bouwen, maar de aanschaf ervan vond ik erg prijzig. Ik bedacht me dat er wellicht meer mensen waren die zo dachten en besloot zelf die dure sets te kopen en te gaan verhuren. Het zijn pakketten voor vooral 16-plus met een winkelwaarde van 100,- tot wel 800,- euro. Denk aan de Titanic of een grote technische Lamborghini of Land Rover, compleet met realistische versnellingsbak. Veel mensen denken van dit soort sets: die zou ik wel willen bouwen. Je bent er soms wel twintig uur mee bezig. Eenmaal gebouwd, belandt hij vaak ergens in een hoek, maar je bent wel een hoop geld kwijt. Bij ons huur je die sets voor een klein bedrag per week.”

Inmiddels liggen de lockdowns al weer enige tijd achter ons, maar is Bricks Verhuur nog springlevend. Met enkele honderden leden als klant heeft LEGO-medewerker Greet Hendriks er nu een parttime baan aan te danken. “We zijn nu 3,5 jaar verder, maar de animo voor het huren van grote LEGO-sets is onverminderd groot. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Het grootste deel van onze klanten is volwassen, vaak op zoek naar een moment van rust in een hectisch dagelijks leven. LEGO brengt steeds meer sets uit die gericht zijn op deze doelgroep en die voegen wij toe aan het assortiment. Ons aanbod groeit dus nog elke maand”, aldus Fritz.

Fritz-Events klom na de coronaperiode overigens weer snel uit de put. Het bedrijf verwacht begin november te verhuizen naar een nieuwe locatie in Cuijk, vijfmaal zo groot als het huidige bedrijfspand.

Het huren van LEGO bij Bricks Verhuur gaat via een jaarabonnement en vervolgens een bedrag per week (verschilt per set). Je kunt de LEGO-sets online bestellen en laten versturen, maar ook afhalen in Cuijk.

Meer weten? Zie www.bricksverhuur.nl.