Onlangs namen we een podcast op met een bewoonster van de Ringersstraat en iemand van Myllesheem. Dat rond de woningen aan de Ringersstraat en Vloetsestraat in Mill die Woonmaatschappij Mooiland zou willen slopen om er daarna nieuwbouw te kunnen realiseren.

Van de te slopen woningen zijn er 3 koopwoningen waarvan de eigenaren niet voornemend zijn hun woning aan Mooiland te verkopen.

Aan een woordvoerder van Mooiland vroegen we als Neije Krant naar de huidige status van dit project. “Er is in de afgelopen 1,5 jaar, na de eerste informatiebijeenkomst, veel gebeurd in de Ringersstraat en Vloetsestraat. Op dit moment zijn er 14 bewoners verhuisd naar een andere woning of verhuizen binnenkort. Het sociaal plan is ondertekend door 19 bewoners. Met de andere 6 bewoners zijn we in gesprek. Sommige van deze bewoners willen de plannen afwachten (Geen van hen heeft aangegeven niet te willen verhuizen). De lege woningen verhuren we tijdelijk, totdat de woningen gesloopt worden met een leegstandsvergunning van de gemeente. Mooiland heeft de Ringersstraat 3 aangekocht. De andere 3 koopwoningen hebben we niet aangekocht en blijven dus staan. We weten nog niet wat we met de woningen doen die aan deze koopwoningen vastzitten.”

Over de planning van dit project liet Mooiland ons weten: “We zijn nu in gesprek met de gemeente over de voorbereiding van het plan. Na deze gesprekken laten we een stedenbouwkundig bureau het plan verder uitwerken. Als het concept plan klaar is, nodigen we de bewoners van de Ringersstraat/Vloetsestraat en de omwonenden opnieuw uit voor een informatiebijeenkomst en halen we ideeën op. Daarna starten we met de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan. Wij houden bewoners op de hoogte via onze nieuwsbrieven.”

Beluister het interview met een bewoonster van de Ringersstraat en Myllesheem waarin zij toelichten waarom slopen een slecht idee is via De Neije Krant Podcast. Dit kan via elke bekende podcastprovider en podcastapp, of via de rubriek Podcast op www.inmill.nl.