Het rapport “Je ziet het pas als je het door hebt”, is door het Platform Toegankelijk Mill onlangs besproken met wethouder David Sölez, portefeuille Openbare Ruimte & Omgevingsdienst van de gemeente Land van Cuijk.

Het platform is blij verrast met het feit dat de gemeente zo slagvaardig met het rapport aan de gang gaat. De gemeente streeft naar een pilotproject in Mill, waarbij de genoemde obstakels en belemmeringen voor de voetgangers op de trottoirs direct zullen worden aangepakt, terwijl andere een langere en meer structurele aanpak vereisen.

Uitgangspunt

Een belangrijk uitgangspunt voor de gemeente is hierbij een optimale communicatie en participatie met de bevolking. De eerste focus bij de aanpak ligt in Mill en de gerenoveerde wegen in het centrum, het verkeerd parkeren en blokkades op de trottoirs door fietsen, overhangende begroeiing en groenbakken. 

Samen

Samen met de gemeente zal het platform stap voor stap werken aan het beter toegankelijk maken van de trottoirs. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt voor de gezamenlijke praktische aanpak. Het college zet stappen voor twee eigen schouwen, één met specialisten, en één met het platform zelf. 

Vragen

Indien u vragen heeft voor verdere informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met Platform Toegankelijk Mill. Wij staan klaar om ons rapport nader toe te lichten via het email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0622552427.