Straatverlichting aan? Fietsverlichting aan! "Nu de dagen korter worden, de avonden donkerder en het weer (bijna) herfstachtig, is een goede fiets met goede verlichting van levensbelang.

Wist je dat het risico om in het donker te worden aangereden met 20% afneemt wanneer een fiets goed verlicht is? Dit jaar hebben wij hier ook weer op Basisschool De Lens aandacht aan besteed. 

Afgelopen vrijdag 13 oktober stonden er maar liefst 9 vrijwilligers van het Hobby Centrum Mill klaar om de fietsen van alle leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 te controleren op een goed werkende fietsverlichting en andere veiligheidsaspecten. Gelukkig waren de kluskoffers goed gevuld mede dankzij de medewerking van Rijwielhandel ’t Snuutje.

Zo werden er banden opgepompt, lampjes vervangen of gerepareerd, spatborden vastgezet en nog veel meer. Na de deskundige controle door de vrijwilligers werden  de fietsen goedgekeurd met een label, kregen de kinderen een sleutelhanger en waren kind & fiets klaar voor het donkere weer! 

Al met al een zeer geslaagde dag waarbij we samen aan de slag zijn gegaan met de verkeersveiligheid.