Foto: Cockie Kremers

Tijdens het Live Podcastcafé van De Neije Krant en het Ondernemers Collectief Mill, schoof ook wethouder Bouke de Bruin op donderdagavond 26 oktober in ’t Lagerhuis aan.

In een gesprek met Corné Kremers gaf ze een toelichting op de actuele bouwplannen, de status van de ambtelijke organisatie na bijna 2 jaar gemeente Land van Cuijk en kwam ook het gemeentehuis in Mill aan de orde wat al eenzelfde tijd helemaal leeg staat.

Voormalig gemeentehuis

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zal de gemeenteraad praten over de plannen die er zijn met dit gemeentehuis. Zo wil Myllesweerd horeca en bergruimte uitbreiden en is het de bedoeling het Hobbycentrum er onder te brengen. Dit alles dan in de zogenoemde brandweervleugel. In het oudste deel van het gemeentehuis is het de bedoeling zorg in de vorm van een huisartsenpraktijk en fysiotherapie onderdak te bieden. Verder moeten daar appartementen worden gerealiseerd.

Ringersstraat

Een deel van het interview met wethouder de Bruin ging echter ook over het voorgenomen besluit van woonmaatschappij Mooiland om 24 woningen in de Ringersstraat en 2 woningen in de Vloetsestraat in Mill te slopen. Van deze woningen zijn er 3 in particulier eigendom. Zij willen niet verkopen en ook diverse huurders willen niet verhuizen. Namens de bewoners gaf Erica Kremers een helder en indrukwekkend betoog over de wijze waarop dit alles tot nu toe is gegaan. Wethouder de Bruin leefde zichtbaar mee met de bewoners en nam de verzamelde 399 handtekeningen tegen deze sloop in ontvangst.

Podcast

Beluister dit interview in zijn geheel via De Neije Krant Podcast. Te vinden bij alle podcastproviders en podcastapps. Ook in de rubriek Podcast hier op www.inmill.nl worden alle interviews gepubliceerd.

Techniek van deze opnames was in handen van Thijs van den Heuvel.