Wanneer er een verandering in zijn normale werkzaamheden aan zit te komen vertelt Dick dit aan zijn begeleiding van Unik. Zijn week zal gaten gaan krijgen. Hoe wil hij deze opvullen?

Werken in de Ontmoetingstuin

Dick komt zelf met het idee dat hij meer wil gaan betekenen voor de Ontmoetingstuin van vereniging ZorgSchakel in Sint Hubert. Vanaf het begin is hij betrokken bij de oprichting van de tuin in 2022 en dacht hij mee over de inrichting van de tuin. Vol enthousiasme vertelde hij hierover wanneer Unik bij hem op bezoek kwam. Volgens Dick zou hij vast en zeker 1 dag per week voldoende om handen hebben in de tuin. Hij schakelde zelf Ed Derks, de voorzitter van de vereniging in en samen planden we een afspraak om Dick zijn wens te bespreken. 

Ideeën op schrijven en uitvoeren

Er werd een lijst met taken opgesteld waar Dick mee aan de slag kon. En er werd een vrijwilligerscontract opgesteld. Elke maand hielden Ed, Unik en Dick een evaluatie hoe het ging. Er werd al snel een schriftje aangeschaft waar Dick zijn ideeën in op kon schrijven. Deze kwamen tussendoor en anders tijdens de evaluatie aan bod. Ideeën welk tuingereedschap er nodig was, welke zaadjes er gekocht konden worden, hoe het insectenhotel eruit mag komen zien, enz. 

Samen aan de slag

Al snel nadat Dick gestart was kwam ook vrijwilliger Anja elke donderdag in de tuin meehelpen. Een gezellige samenwerking ontstond. Elke twee weken kwam de begeleiding van Unik even meekijken in de tuin. Dick zat dan vaak op de knieën onkruid te trekken, waarna hij vervolgens vol trots en enthousiasme liet zien hoe alles gegroeid was en zich een aantal tuinier tips liet ontvallen. Inmiddels zit het seizoen er zo goed als op. Volgend jaar mei zal de tuin weer opengaan en Dick zijn werkzaamheden hervatten.

UniK, iedereen doet mee!

UniK ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een hulpvraag op verstandelijk, lichamelijk of gedragsmatig gebied. Dat kan bijvoorbeeld bij opvoedvragen, ontwikkelen en leren, zelfstandig wonen of een fijne zinvolle dagbesteding. Samen met jou en je omgeving zoeken wij naar ondersteuning die het beste bij jou past.