Steeds meer mensen leren hun Human Design blauwdruk kennen. Het lezen, horen en kennen van jouw Human Design chart is een.

Maar het leren voelen is een ander verhaal. Maar ook zo ontzettend belangrijk. Want dan pas vallen alle kwartjes en gaat het echt voor je leven. Daarna begrijp je ook waarom je op bepaalde wijze jouw besluiten mag nemen. En weet je ook waar het al stroomt en waar nog niet. 

Wat is Human Design?

Voor wie nog niet thuis is in Human Design. Human Design is een model waarin de wetenschap (kwantumfysica, biochemie, genetica en sterrenkunde) samen komt met de belangrijkste spirituele leringen zoals astrologie, het chakrasysteem, de Kaballah en I-Ching. Human Design bepaalt jouw persoonlijkheidstype op basis van je geboortedatum, tijd en plaats.  Zo ontstaat jouw unieke design-chart met veel verschillende figuren, vormen, cijfertjes en kleurtjes.

Human Design gaat er vanuit dat ieder mens uniek is. Er is niemand zoals jij. Op het moment van jouw geboorte ontstaat jouw unieke blauwdruk. Het geeft een heel gedetailleerd inzicht in onszelf. 

Het geeft je onder meer inzichten in:

  • wie je bent.
  • jouw talenten en valkuilen.
  • jouw sterke punten en uitdagingen, waardoor je jezelf beter gaat begrijpen en ook betere keuzes in het leven kunt maken.
  • hoe je, in jouw geval, het beste beslissingen kunt nemen.
  • wat jouw profiel is
  • waar er mogelijk nog conditioneringen zitten

Als je daarin jouw unieke blauwdruk volgt en gaat experimenteren, voel je dat je meer gaat leven (in plaats van overleven) en er mooie ontwikkelingen op jouw pad komen. Leven zoals het bij jóu past, bij wie jij bent, los van de conditioneringen van de maatschappij.

Human Design op de mat

Een Human Design sessie begint altijd in mijn praktijk met jouw eigen Human Design boekje. Dat boekje is tailor made. Alles over jou gebundeld in een boekje. Super fijn. Want zo kun je lezen wat voor jou van toepassing is. Daarnaast ontvang je reflectievragen. Je gaat dan dus per onderdeel voelen hoe het voor jou werkt. Zodat je al meer naar het voelen gaat en je al mooie inzichten krijgt. 

Een paar weken later bespreken we jouw blauwdruk en jouw eerste inzichten in de coaching sessie. Je kunt dan ook al jouw vragen stellen. Human Design is een experiment. Dit betekent dat je steeds een stukje eruit haalt waar je mee aan de slag gaat. Ben je bijvoorbeeld iemand die het voelen verleerd is. Maar komt uit jouw design dat je beslissingen het beste met je onderbuik kunt nemen, maar doe je dat vanuit jouw hoofd, dan is dat een mooi experiment. Leren voelen wat je onderbuik zegt. Voelen wat er gebeurt als je vanuit je onderbuik beslissingen neemt. Eerst met kleine dingen en vervolgens met grote besluiten. 

Voelen en het durven voelen en ervaren staat bij Human Design centraal. Want welke autoriteit je ook hebt, uiteindelijk is voelen super belangrijk. Voelen wat er in je lichaam gebeurt. Voelen of het je blij, ongemakkelijk of boos maakt. Voelen waar je plezier op voelt. Voelen waar je in geremd wordt of niet.

Het ultieme voelen kun je bij de Human Design opstelling op de mat ervaren. Het is een variant op een 1 op 1 opstelling. Op de grote Human Design mat kunnen we letterlijk jouw design neerleggen. Per center ga je voelen wat er speelt. Je gaat merken wat er in jouw lichaam gebeurt. Welke emotie of sensatie voel je daar? Je zult merken dat je allerlei ingevingen en inzichten krijgt waar je weer mee verder kunt. Waar jij op dat moment mee wil gaan experimenteren.

Weet dat je altijd weer een sessie in kunt plannen op het moment dat je het nodig hebt. Welke boodschappen en inzichten je deze keer mag ontvangen. Elke opstelling op de mat is weer anders. 

Mocht je al ervaren met Human Design zijn, dan kun je een losse opstelling op de mat bij mij boeken. Want voor iedereen, ervaren of niet ervaren, is dit echt een geweldige ervaring die je eigenlijk niet wil missen! Benieuwd hoe het in elkaar zit of wil een sessie inplannen? Neem dan contact met mij op. Op mijn website www.zuiverenpuurpraktijk.nl vind je alle informatie. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of luister eens naar de Holistisch in Balans podcast op Spotify en Springcast Holistisch in balans podcast (springcast.fm). Manon heeft de Holistisch in Balans podcast onlangs gelanceerd. Je vindt hier nog veel meer interessante podcast afleveringen om weer terug in balans te komen. Onderwerpen als loslaten, koude training, verbeteren van de slaap, burn-out, de kracht van de ademhaling en nog veel meer, komen in deze podcast aan de orde. Een absolute aanrader om een keer naar te luisteren.

Overige activiteiten die binnenkort bij Zuiver & Puur plaatsvinden: 

  • Adem- en ijsbadworkshops op 1 december 2023 en 3 februari 2024
  • Reiki 1 cursus op 17 november 2023
  • Reiki 2 cursus op 12 januari 2024

Manon van Bakel, Zuiver & Puur praktijk, Achterdijk 40a in Mill. Tel. 06-27117453