Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Bij de expositie ‘Een oneindige blik’ van Fotoclub Gespot in het Cuijkse Pakhuis ontmoet ik Marius Willems.

Marius (72) is een van de oprichters van deze club die haar thuisbasis heeft in de Wester in Mill.

Fotoclub Gespot heeft momenteel 12 leden. “We hebben nog plaats voor enkele aspirant-leden”, zegt Marius, “maar we willen geen echte grote club worden, rond 15 leden vinden we mooi.”

De clubleden zijn stuk voor stuk echte liefhebbers die er graag samen op uit trekken om allerlei onderwerpen te fotograferen.

“We hebben pas ook weer ons jaarlijkse weekendje gehad, deze keer in Maastricht”, vertelt Marius enthousiast. “Dat was heel gezellig maar natuurlijk is er ook veel gefotografeerd, bijvoorbeeld in een vervallen kazerne in de buurt van Luijk.” Op de expositie zijn ook een aantal beelden daarvan te zien.

Marius is opgegroeid in Wanroij en woont alweer vele jaren aan de Mergen in Mill-West, samen met Lia van Thiel met wie hij al 48 jaar getrouwd is. 

In zijn werkzame leven heeft Marius allerlei banen gehad; hij is begonnen als meubelmaker, daarna in de vleesindustrie en tot zijn pensionering heeft hij gewerkt bij NRF. En nu geniet hij samen met Lia van veel vrije tijd. “Geniet van het leven want het is zo voorbij”, lacht Marius als hij zich weer onder de vele bezoekers van de expositie begeeft.

Op de foto is ook de foto 'Tulpenlandschap' van Marius te zien in de vitrine. 

Rens Hubers