Foto: Cockie Kremers

In Langenboom is men al een heel eind met het uitwerken van een dorpsplan en de planning qua realisatie. In Wilbertoord zijn er ook volop ontwikkelingen rond een dorpsplan, maar zij hebben nog wat stappen te zetten.

In deze dorpsplannen speelt ook de kerk als gebouw in het centrum van het dorp een meer dan belangrijke rol. Daarom had de redactie van De Neije Krant en inmill.nl ook de vraag, wat kan en zou er moeten gebeuren met het kerkgebouw in Mill? 

Dit alles kwam aan de orde tijdens het live Neije Krant Podcastcafé op donderdagavond 26 oktober in ’t Lagerhuis in Mill. Daar sprak men over deze zaken met Ivonne vd Horst van het dorpsplan in Langenboom, Harry Habets van het dorpsplan in Wilbertoord en Frank van Lith van de locatieraad van de kerk in Mill. Deze avond werd door De Neije Krant georganiseerd in samenwerking met het Ondernemers Collectief Mill en trok heel wat belangstellende inwoners naar ’t Lagerhuis.

Beluister het interview via De Neije Krant Podcast, te vinden bij alle podcastproviders en online in de rubriek Podcast op www.inmill.nl.

Interview werd gedaan door Corné Kremers, techniek Thijs v.d. Heuvel.