Piet Josemanders wordt op 12 november (2023) maar liefst 90 jaar. Tijd om rustig aan te doen heeft hij niet. Hij heeft zoveel hobby’s: zijn muziekverenigingen, (klein)kinderen, koken, zijn grote moestuin “den hof”, zijn bloemen en niet te vergeten zijn hondje, (de Friese stabij, Bobby).

Hij zet zich overal voor de volle 100% in. Met de grootste passie en met een stralend humeur. Nooit te beroerd om een handje te helpen. En bij de tijd, hij kan zeker niet zonder zijn mobieltje en computers zijn hem ook niet vreemd. Af en toe een reisje “tussen de hobby’s door” is wel aan hem besteed. Kortom: hij is een echte levensgenieter! Carpe Diëm, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, is zijn motto. Zo is oud worden leuk!

Muziekvereniging St. Willibrord Mill

Piet is een bijzonder trouw lid, al meer dan 30 jaar. Altijd tevreden, altijd goedlachs, altijd in voor een praatje, altijd aardig en vriendelijk. Hij beweegt zich letterlijk en figuurlijk moeiteloos tussen jong en oud, heel sociaal, trots op en blij met zijn kleindochter, die ook een muziekinstrument bespeelt. Verenigingsreparateur en onderhoudsman van klarinetten en saxofoons. Een voorbeeld van hoe je nog tot op hoge leeftijd muziek kunt maken, hij laat zien dat een instrument bespelen een hobby voor het leven kan zijn.

Piet, heel hartelijk gefeliciteerd met je 90e verjaardag! We hopen je nog vele jaren in ons midden te hebben. Bestuur en leden van Muziekvereniging St. Willibrord

Harmonie Ons Genoegen Sint Hubert

Piet is vanaf 23 september 2012 lid van Harmonie Ons Genoegen te Sint Hubert. Hij bespeelt de klarinet. Enkele jaren geleden was hij ook nog muzikant bij de harmonie in Beers.

Daarnaast onderhoudt en repareert Piet de klarinetten van Harmonie Ons Genoegen. Piet staat bij ieder van onze harmonie te boek als een zeer trouw (is vrijwel altijd aanwezig op de repetities) en gewaardeerd lid. Hij is gezellig in de omgang en sociaal. 

Nou wil het toeval dat Piet tijdens de repetities naast twee jonge meiden zit, twee klarinettisten welke ook nog de jongsten van het hele orkest zijn. Tijdens de repetities is hij dan ook steun en toeverlaat voor deze jonge leden. Het leeftijdsverschil onderling is meer dan 75 jaar. Misschien dat hem dat zelf zo jong houdt.

Seniorenorkest Cuijk (SoC)

Net voor zijn 71e, werd Piet lid van het Seniorenorkest Cuijk (SoC) tegenwoordig SoLandvanCuijk. Hij sloot zich aan bij Truus en samen vormden zij de muzikale ruggengraat van de klarinetgroep. Truus hield de muziekbibliotheek bij en Piet assisteerde. Na het overlijden van Truus, nam Piet deze taak erbij en hij print er nog steeds lustig op los.

Hij werd gevraagd voor de Muziek Advies Commissie en werd bestuurslid. Tijdens de repetitiepauzes vertelt hij honderduit over zijn ”spaai” prestaties, zijn volkstuinboontjes en over de tuinen van de kinderen. Daar sjouwt en spit hij nog, zeer bewonderenswaardig op zijn leeftijd. Onze Piet, wat een inbreng al die twintig jaar. Piet Josémanders, niet weg te denken bij ons SoLvC.