Zaterdag 11 november bezocht Inge van Dijk uit Gemert voetbalclub DWSH’18. Ze ging in gesprek met enkele bestuursleden van deze voetbalvereniging uit Sint Hubert en Wilbertoord.

De CDA’er heeft zich in de afgelopen jaren in de Tweede Kamer flink ingezet voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk. DWSH is een goed voorbeeld van vrijwilligers die samen de handen ineenslaan om de voorzieningen in hun dorp te behouden en daar was zij enorm geïnteresseerd in. Met de bestuursleden besprak zij o.a. de vrijwilligerstekorten, stijgende energieprijzen en bankkosten en de regeldruk. Van Dijk herkende deze problemen vanuit de Bakelse handbalclub waar zij vrijwilliger voor is geweest en heeft sindsdien in de Kamer geprobeerd om verenigingen te ondersteunen. “Ik ben blij dat ik dit gesprek heb gehad,” vertelde ze, “ik kan weer vol inspiratie in Den Haag aan de slag.” 

Ook CDA-gemeenteraadslid Hans Vermeulen en wethouder Mark Janssen waren aanwezig om de vrijwilligers aan te horen en met hen in gesprek te gaan over de zaken waar zij tegenaan lopen. We kijken terug op een goed gesprek en hopen Inge na de verkiezingen weer in Sint Hubert te verwelkomen.