Al weer één jaar is er een deelkastje in Langenboom en inmiddels staat er ook een 2de! De deelkastjes worden goed gevonden én gebruikt, elke dag moeten ze wel aangevuld worden. Dat maakt direct duidelijk dat helaas ook in onze gemeenschap mensen het financieel zwaar hebben.

Wat is een Deelkastje?

Het is een soort minivoedselbank waar je geen lid van hoeft te zijn. Het Deelkastje is bedoeld als steun voor wie het (momenteel) wat minder goed hebben. Het idee is: Neem wat je nodig hebt en geef wat je kunt missen. Zo helpen we elkaar. 

De gesprekken 

Het deelkastje aan de Hogeweg (‘t Huukske) staat er inmiddels ’n jaar. Vele verschillende mensen en gespreken heeft de initiatiefneemster Chien Engel gevoerd met gebruikers en donateurs. Zo ook de gesprekken met een moeder met 3 jonge kinderen. Het bezoek aan het deelkastje hoort inmiddels bij haar wekelijkse rondje. Ze kunnen niet rondkomen van het werk van haar man. Zeker nu alles duurder is geworden… altijd is ze dankbaar. Soms vraagt ze naar iets specifiek zoals maandverband, shampoo of iets lekkers voor de kinderen. Als ze iets kan missen neemt ze het altijd mee om in het kastje te zetten. Soms ziet Chien ook de persoon op de fiets die altijd komt als het donker is. De tassen met donaties ze aantreft bij de voordeur maken haar blij!

Decembermaand

De keerzijde van het zó goed gevonden worden van de kastjes is dat de vraag onze voorraad overstijgt. Zeker nu in de komende dure maand. 

Dit zijn ook de maanden van de Kerstpakketten ;). De deelkastjes zijn erg geholpen met producten uit de Kerstpakketten zodat wij onze bezoekers iets extra’s kunnen geven. In december zullen ook de Jumbo en AH in Mill aandacht geven aan de Deelkastjes in Langenboom.

Waar staan de deelkastjes in Langenboom? 

  • Bloasschuurke van Muziekvereniging Amicitia -> Dominicanenstraat 12b 
  • Bij ’t Huukske, om de hoek bij Yogabindu -> Hogeweg 1 (Kruispunt Langenboom, Mill en Grave)

Neem wat je nodig hebt en geef wat je kunt missen. 

Kijk ook eens op de Facebookgroep: Deelkast Langenboom