Mensen met een hartstilstand worden over het algemeen door vrijwilligers die in de buurt wonen geholpen met inzet van een AED. Daarna wordt de hulpverlening door professionals de hulpverlening overgenomen.

Projectgroep Hartveilig Mill-West heeft de wijk Mill-West hartveilig gemaakt door o.a. 3 AED-apparaten te kopen en te installeren. Deze zijn verdeeld over de hele wijk, zodat deze binnen 6 minuten bereikbaar zijn. Deze apparaten zijn dag en nacht bereikbaar. Daardoor kan, zo nodig,  ieder persoon die reanimaties kan uitvoeren en geregistreerd is, bij een oproep van de AED alert helpen met een reanimatie. Deze snelle inzet door vrijwilligers zorgt voor een zeer grote overlevingskans van iedere bewoner van Mill-West. Onze projectgroep Hartveilig Mill-West kan hierbij een bijdrage leveren aan een gezonde buurt door persoonlijke inzet en door inzet van onze AED’s. Nu wil de projectgroep de toekomst veilig stellen door een vrijwillige bijdrage te vragen aan alle inwoners van Mill-West of andere personen of organisaties vragen. Hartveilig Mill-West is een non profit-organisatie en de kosten van vervangingsmaterialen is voor ons erg hoog. Bij iedere inzet van de AED bij een hartstilstand van een inwoner, dienen de elektroden, batterijen en verdere ingezette materialen vervangen te worden. Tevens zijn de AED–apparaten en de medische materialen aan een levensduur onderhevig en dienen dan eveneens vervangen te worden.

Wilt U dit project ook financieel steunen, dan kan dit door een storting op bankrekeningnummer NL25 RABO 0108 8677 49  over te maken onder vermelding van “Hartveilig Mill-West”. Ook een automatische overschrijving is mogelijk. De rekening is speciaal geopend voor de aanschaf van AED’s en vervangingsmaterialen tbv de wijk Mill-West en ALLE bewoners. 

U kunt ons helpen met een bijdrage om de hulpverlening in stand te houden. U kunt uw bijdrage leveren door een bedrag te storten op onze speciale rekening welke hiervoor bedoeld is. Bankrekening NL25 RABO 0108 8677 49 (t.n.v. buurtvereniging Vilheide / Hartveilig Mill-West). 

Een contante betaling aan adres van ons secretariaat is mogelijk. Het adres hiervan is Leeuwerikstraat 13, 5451 VC Mill. 

Voor vragen is ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er is meer informatie op onze website http://hartveilig.buurtverenigingvilheide.nl.

Bij voorbaat HARTelijk dank van de projectgroep Hartveilig Mill-West.