Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Op de Kapelweg in Mill komt Ruud van Duijnhoven aanrijden met zijn crossmotor. “Even een testritje want ik heb zojuist wat gerepareerd”, zegt Ruud.

Ruud is 54 jaar en geboren en opgegroeid aan de Kanariestraat in Mill. Hij is de jongste van 2 kinderen van Henk en Willy van Duijnhoven.

Ruud is getrouwd met Astrid en samen hebben ze een zoon Robin die nu 13 is. “Hij heeft net zijn eerste baantje bij supermarkt Jumbo”, lacht Ruud. Ze wonen samen aan de Nachtegaalstraat in Mill.

Ruud werkt bij Mpac in Wijchen als ‘application engineer’. Mpac is een internationaal bedrijf waar machines voor verpakkingslijnen worden ontworpen en geproduceerd, met vestigingen in Nederland, Engeland, Canada, Amerika en Azië. Ruud werkt daar al vanaf 1996, “met een korte onderbreking dat ik elders heb gesnuffeld”, zegt hij.

Motorcross is Ruud zijn grote passie. “Ik ben lid van de crossclub in Stevensbeek waar we natuurlijk veel op het Radiocircuit rijden en van de crossclub in Mill waar we helaas geen eigen circuit meer hebben sinds de sluiting van de crossbaan bij de Kuilen”, zegt Ruud. Gelukkig heeft hij met de Millse club afgelopen zomer een crossweekend kunnen organiseren op een landbouwperceel in de Groespeel. “Dat was wel een mooi wekend”, glundert Ruud.

Rens Hubers