Foto: Joop Smeets

Op maandagmiddag 1 januari werd de heer W.A.J. (Wil) Frenken uit Langenboom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Marieke Moorman tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging SES in Langenboom.

De heer Frenken is ruim 24 jaar voorzitter geweest van voetbalvereniging SES. Van 1 januari 2002 tot 1 september 2005 was hij hoofd bouwploeg. Zo werd het clubgebouw van deze voetbalvereniging helemaal gebouwd door vrijwilligers.

Na beëindiging van zijn voorzitterschap in 2022 is hij bestuurslid facilitaire zaken geworden. Nog bijna iedere dag is hij op het sportcomplex in Langenboom te vinden om klusjes te doen en ook zorgt hij voor het onderhoud.

De heer Frenken wordt omschreven als ‘manusje-van-alles’, iemand die goed kan luisteren en openstaat voor andere opvattingen. Hij heeft van voetbalvereniging SES een warme club gemaakt waar iedereen zich thuis voelt.

Vanwege de intensieve en betrokken inzet van de heer Frenken op lokaal niveau, heeft de Koning het besluit genomen om de heer Frenken te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.