Foto: Joop Smeets

Op 1 januari 2024 werd Wil Frenken uit Langenboom door burgemeester Moorman verrast met een Koninklijke onderscheiding. Vooral voor zijn verdiensten bij voetbalvereniging SES in Langenboom ontving hij dit lintje.

Redacteur Corné Kremers van De Neije Krant ging met cameramannen Hen Daams en Wim van Melis van Omroep Land van Cuijk bij Wil op bezoek om hem te feliciteren en meer te horen over hetgeen hij zoal deed bij SES.

In het gesprek vertelt Wil hoe hij vanuit Siebengewald in Langenboom terecht kwam en vervolgens in 1997 voorzitter werd van voetbalvereniging SES. Bijzonder is de prestatie van een grote club vrijwilligers die mede onder leiding van Wil het huidige clubgebouw van SES realiseerde wat op korte termijn vervangen zal worden door een geheel nieuw sportcomplex voor zowel binnen- als buitensport in Langenboom. Maar in het gesprek licht Wil ook toe waarom het belangrijk voor Langenboom is dat dit gaat gebeuren en SES als zelfstandige vereniging de toekomst in gaat. Na het bekijken van dit gesprek zal ook voor u duidelijk zijn: “Wil Frenken is een echte SES clubman”. 

Bekijk dit interview via Omroep Land van Cuijk of in de rubriek Video op inmill.nl. Dit gesprek is ook te beluisteren via De Neije Krant Podcast. Dit kan bij alle bekende podcastproviders en apps, maar ook in de rubriek Podcast op inmill.nl.