Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Als ik tegen zonsondergang de Molenheide op wandel zijn er nog een aantal schaatsers actief. Dat kan daar nu prachtig want nadat alle regen van de laatste tijd de Molenheide veranderde in de Molenvennen heeft koning winter er de laatste dagen een mooie ijsvloer van gemaakt. 

Een schaatser komt mooi in het zonlicht naar mij toe gereden.

“Het is hier nu mooi schaatsen”, zegt Teun Janssen (23) uit Sint Hubert, en we praten over het unieke landschap wat zich hier de laatste tijd heeft gevormd. Teun woont nog bij zijn ouders aan de Kievitsdwarsweg en heeft verkering met Janne. “Die woont precies aan de andere kant van het bos in Wilbertoord”. 

Teun studeert bouwkunde in Arnhem en werkt ook al als werkvoorbereider bij aannemer Hoes in Horssen. Daarnaast is hij 1 dag in de week werkzaam bij Jortimo in Mill met het voorbereiden en monteren van terrasoverkappingen en glazen schuifwanden. 

“Ik vind het leuk om in het weekend veel tijd door te brengen en biertjes te drinken met mijn vriendengroep ‘Pan Bami’, zegt Teun. “Ook vind ik het belangrijk om wat voor het dorp te betekenen. Zo zit ik bij de commissie van de carnavalsoptocht in Sint Hubert. We hebben ook een nieuwe commissie opgestart om een dorpsfeest te organiseren, dit gaat plaatsvinden in het 2e weekend van mei, meer informatie volgt binnenkort!” Dan schaatst Teun weer verder want de zon is bijna onder en er valt een gouden gloed over de Molenheide.

Rens Hubers