Maandagavond 4 maart is er in Myllesweerd in Mill een informatieavond rond overmatig alcohol en drugs gebruik onder jongeren. Deze bijeenkomst start om 19:30 uur en is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig.

Neem je zoon of dochter mee, kom als ouder, neem je partner, vriend of vriendin en kom op een interactieve manier meer te weten over alcohol en drugs.

“Die van ons doet dat niet, maar wat als het wel zo is?” Wat zijn de risico’s van alcohol en drugsgebruik? Welke invloed hebben ouders en vrienden? Wat kun je doen als je kind gebruikt? Hoor en denk mee in de situatie “wat als het wel zo is”. Als ouder kan je zeker veel dingen doen of laten. Ook geven de medewerkers van Novadic-Kentron jongeren handvaten en interviewen ze twee ervaringsdeskundige ouders en twee verslaafden in herstel. Na afloop is er volop gelegenheid om na te praten of privé vragen te stellen.

Corné Kremers ging voor De Neije Krant Podcast met enkele betrokkenen in gesprek om alvast vooruit te kijken naar die avond. In dit gesprek hoort u:

  • Monique van Loon: moeder van een verslaafde in herstel
  • Rosie van den berg: medewerker Novadic-Kentron
  • Edwin Thoonen: organisator vanuit de dorpsraad Mill en tevens ouderraad Merlet College

Techniek van deze opname was in handen van Thijs van den Heuvel.

Beluister De Neije Krant Podcast via alle bekende podcastproviders, apps en via de rubriek Podcast op www.inmill.nl.