Wekelijks plaatsen we in De Neije Krant en op inmill.nl foto’s en artikelen uit het archief van Toon Willems. Dit onder de titel Mill van toen.

Hebt u ook leuke foto’s voor deze rubriek? Denk aan familie- groep- of clubfoto’s uit het verleden, foto’s van gebeurtenissen in Mill of andere foto’s die mooi zijn om te bewaren en publiceren, mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vloetsestraat - De Vloetsestraat dankt haar naam aan de Kroondomein Hoeve "de Vloedt". Op 5 mei 1863 laat Jan Derck van de Vloedt in Mill een kind dopen en zich daarmee, onwetend inschrijven als iemand die waarschijnlijk pachter was of werkte op de Vloedt. Zijn nazaten hebben zich sindsdien getooid met de familienaam.

Ringersstraat - De Ir.Ringers was in de oorlog 40-45 hoofd van de wederopbouw in Nederland. Onder Zijn leiding werden de huizen herbouwd welke door de oorlogshandelingen geheel of gedeeltelijk waren vernield. In Mill werden om het tekort aan woonhuizen te verhelpen, mede op zijn initiatief nieuwe woningen gebouwd onder handen de Ir.Ringersstraat vandaar de naam.

Molenstraat - De woningen aan de Molenstraat dateren uit 1946. In 1946 werden hier door aannemer De Groot zestien woningen gebouwd onder architectuur van Jan Strik. Deze waren bedoeld voor grote gezinnen. Vroeger liep hier een paadje naar de Karstraat langs de molen. Later werd het paadje omgedoopt tot de huidige Molenstraat.

Margrietstraat - De Margrietstraat is vernoemd naar Prinses Margriet, de derde dochter van prinses Juliana en prins Bernhard. Ze werd geboren op 19 januari 1943 te Ottawa (Canada). De hele koninklijke familie was destijds geëvacueerd in verband met de tweede wereld oorlog.

Foto Hermsen Fotografie

Meer van dit soort foto’s bekijken?

Bezoek dan de Facebookpagina van Toon Willems onder de naam Mill van toen.