Hartveilig Mill-West wil zorgen voor continuïteit van de 3 stuks AED’s welke in Mill-West in beheer zijn. Daarvoor zijn extra gelden nodig om de naaste toekomst de apparaten te kunnen vervangen en/of onderhoud te plegen.

We doen een dringend beroep op U. U kunt ook een hartritmestoornis krijgen en dan is het fijn dat een AED beschikbaar is waardoor U geholpen kunt worden door een buurtbewoner met AED ervaring.

Achtergrond: Mensen met een hartstilstand worden over het algemeen door vrijwilligers die in de buurt wonen geholpen met inzet van een AED. Daarna wordt de hulpverlening door professionals de hulpverlening overgenomen. 

Projectgroep Hartveilig Mill-West heeft de wijk Mill-West hartveilig gemaakt door o.a. 3 AED-apparaten te kopen en te installeren. Deze zijn evenredig verdeeld over de hele wijk, zodat snel bereikbaar zijn om de bewoner met een hartprobleem te helpen.

Deze apparaten zijn dag en nacht bereikbaar. Daardoor kan, zo nodig, ieder persoon die reanimaties kan uitvoeren en geregistreerd is, bij een oproep van de AED alert helpen met een reanimatie. 

Deze snelle inzet door vrijwilligers zorgt voor een zeer grote overlevingskans van iedere bewoner van Mill-West. Onze projectgroep Hartveilig Mill-West kan hierbij een bijdrage leveren aan een gezonde buurt door persoonlijke inzet en door inzet van onze AED’s. 

Nu wil de projectgroep de toekomst veilig stellen door een vrijwillige bijdrage te vragen aan alle inwoners van Mill-West of andere personen of organisaties die ons willen steunen. Hartveilig Mill-West is een non profit-organisatie en de kosten van vervangingsmaterialen is voor ons erg hoog. Bij iedere inzet van de AED bij een hartstilstand van een inwoner, dienen de elektroden, batterijen en verdere ingezette materialen vervangen te worden. Tevens zijn de AED–apparaten en de medische materialen aan een levensduur onderhevig en dienen dan eveneens vervangen te worden. 

Wilt U dit project ook financieel steunen, dan kan dit door een storting op bankrekeningnummer: NL25 RABO 0108 8677 49 over te maken onder vermelding van “Hartveilig Mill-West”. 

Ook een automatische overschrijving is mogelijk. De rekening is speciaal geopend voor de aanschaf van AED’s en vervangingsmaterialen tbv de wijk Mill-West en ALLE bewoners. Om inwoners die een eerder bericht gemist hebben, willen wij deze de mogelijkheid geven alsnog ons te helpen. 

Ook via normale storting op bovengenoemde rekening kan of een contante betaling aan adres van ons secretariaat is mogelijk. De secretariaat is Leeuwerikstraat 13, 5451 VC Mill. 

Voor vragen is ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06 - 38 37 48 74.

Er is meer informatie op onze website http://hartveilig.buurtverenigingvilheide.nl.

Bij voorbaat HARTelijk dank van de projectgroep Hartveilig Mill-West.