Vooraanstaande Japanse universiteiten stuurden vorige week een delegatie naar Mill om twee bijzondere zorginitiatieven te verkennen: Zorgboerderij De Horst en Millsveld.

Deze lokale instellingen aan de Krommedijk in Mill bieden innovatieve dagbesteding en aangepaste werkzaamheden voor ouderen en jonge mensen met diverse uitdagingen, zoals dementie, niet-aangeboren hersenletsel en psychische problemen.

Zowel De Horst als Millsveld focussen zich op het creëren van een landelijke, groene, veilige en stimulerende omgeving waar mensen de kans krijgen om weer een waardevolle rol in de maatschappij te spelen, ongeacht ziekte of beperkingen. Hierbij richt Zorgboerderij de Horst zich op ouderen terwijl Millsveld er specifiek is voor jonge mensen die echte werkzaamheden willen doen. De unieke aanpak, die activiteiten, werkzaamheden en begeleiding in een groene omgeving combineert, trok de aandacht van internationale experts.

De Japanse onderzoekers waren onder de indruk van hoe De Horst en Millsveld niet alleen de kwaliteit van leven voor hun cliënten verbeteren, maar ook actief bijdragen aan het creëren van een inclusieve gemeenschap.

De bevindingen en ervaringen opgedaan tijdens dit bezoek zullen worden meegenomen terug naar Japan, met het doel om soortgelijke 'groene' zorgconcepten te implementeren en zo de zorgstandaarden in Japan te verhogen.

Deze internationale aandacht is niet alleen een eer voor De Horst en Millsveld, maar ook een bevestiging van de kracht van lokale initiatieven om impact binnen de zorgsector te maken. Het benadrukt de waarde van innovatie in de zorg en de potentie van groene zorgomgevingen om de kwaliteit van leven aanzienlijk te verbeteren, zowel voor de cliënt zelf als voor de mantelzorgers. 

Iedereen die meer wil weten over deze inspirerende aanpak, kan de activiteiten volgen via Instagram en de websites. 

Instagram: www.instagram.com/millsveld
Millsveld: www.millsveld.nl
De Horst: www.zorgboerderijdehorst.nl