Wekelijks plaatsen we in De Neije Krant en op inmill.nl foto’s en artikelen uit het archief van Toon Willems. Dit onder de titel Mill van toen.

Hebt u ook leuke foto’s voor deze rubriek? Denk aan familie- groep- of clubfoto’s uit het verleden, foto’s van gebeurtenissen in Mill of andere foto’s die mooi zijn om te bewaren en publiceren, mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Halfweg jaren 80 maakte de vroegere St. Josef kleuterschool en huishoudschool plaats voor de nieuwe C1000 supermarkt van Huub en Will van de Ven. In 1939 werd de school gebouwd in de Julianastraat, in 1969 kreeg de huishoudschool een plek aan de Langenboomseweg waar nu Fysiotherapie Mill gevestigd is.

Op vrijdag 15 augustus 1986 hees de wethouder Th.de Vet de vlag in top van de nieuwe C1000

Aan de Markt. Hij deed dat in aanwezigheid van Huub en Will van de Ven, de heer H.A.M. Rombouts gemeente secretaris De Architect Ir. J. Verkuylen, en de directie en medewerkers van aannemersbedrijf Thijssen en van der Horst.

Zoals gebruikelijk uitte de heer Th.de Vet, wethouder van Mill, zijn respect voor het initiatief van Huub van de Ven als ondernemer door uitstekend in te haken op het gemeentelijk centrumplan. Hij stak niet onder stoelen of banken dat de realisering vooral dankzij de tolerantie houding van de omwonenden aan de Julianastraat zo snel een feit kon zijn.

De nieuwe C1000 voordeelmarkt komt in een ruimer jasje te zitten dan in het huidige pand aan de Bernhardstraat. Het gebouw waarmee half mei is gestart naar ontwerp van architectenbureau Ir. Verkuylen Den Bosch, zal voldoen aan de nieuwste eisen voor supermarkten en biedt garanties voor prettiger winkelen.

Bron foto’s Hermsen fotografie. 

Meer van dit soort foto’s bekijken?

Bezoek dan de Facebookpagina van Toon Willems onder de naam Mill van toen.