Het is juni 1993 als Marian Geurts haar droom gerealiseerd ziet worden op het adres Kerkstraat 18 in Mill. Al jaren leefde bij haar de gedachte om een eigen winkel te beginnen. En niet zomaar een winkel, integendeel, een winkel in tweedehandskleding.

Een formule die in die tijd eigenlijk nog uniek was. Toentertijd was het nog niet echt gangbaar om tweedehandskleding te kopen. Voor Marian was het echter absoluut geen sprong in het diepe. Zij was ervan overtuigd dat er na verloop van tijd een bloeiende markt zou ontstaan in de verkoop van tweedehandskleding. Door haar passie voor mooie kleding, haar enthousiasme en haar eerlijke adviezen wist zij er een geslaagd concept van te maken. Na een aarzelend begin bleek inderdaad al snel dat zij het gelijk aan haar kant had. Haar winkel draaide volop en van heinde en verre kwamen mensen om bij haar tegen schappelijke prijzen mooie tweedehandskleding te kopen. Marian genoot zichtbaar van haar succes en dit laatste niet zo zeer vanwege het financiële gewin, maar vaak meer nog van haar advisering zodat haar klanten meer dan tevreden en goed gekleed haar winkel verlieten. Marian was zelf heel modebewust en bij de inkoop van haar kleren kwam haar dit dan ook goed van pas. Haar klanten hadden vertrouwen in haar en dit laatste droeg in belangrijke mate bij aan de succesformule van haar winkel. Een kleine vijfentwintig jaar heeft zij met veel liefde en plezier haar winkel gedreven. Echter dan slaat voor haar het noodlot toe. Door haar ziekte is Marian niet langer in staat om met haar kenmerkend enthousiasme haar klanten te woord te staan en van kledingadvies te voorzien. Met pijn in haar hart wordt zij min of meer gedwongen om te stoppen.

Hoe mooi is het dan ook voor haar dat haar dochter Marjolein vol overtuiging en met een enorm enthousiasme de wens heeft uitgesproken de winkel, die haar moeder eens begon, vanaf 16 maart 2024 te willen voortzetten. Haar moeder startte de winkel onder de naam Victory hermode. Marjolein wil de herinnering aan haar moeder groot houden en heeft daarom gekozen voor de naam Victory 2.0 , want het aanstekelijke enthousiasme van haar moeder voor haar winkel heeft de basis gelegd voor Marjolein om hiermee verder te gaan. 

Ook in de wereld van de tweedehandskleding hebben uiteraard nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden. In het kader van bijvoorbeeld duurzaamheid is de groep mensen die in het belang van het milieu hun kleding een tweede kans willen geven steeds groter geworden. Marjolein spreekt daarom dan ook niet meer over de verkoop van tweedehandskleding maar van tweede kans kleding. Zij betrekt de aangeboden kleding voor een heel groot deel uit de provincies Gelderland en Zuid-Holland omdat zij daar nogal wat connecties heeft. Zij heeft ook in het kader van de verkoop voor een andere formule gekozen dan haar moeder Marian. Iedereen die bij haar kleding aanbiedt, kan rekenen op 40 % van de verkoopprijs. Dit bedrag wordt echter pas uitgekeerd nadat de kleding inderdaad verkocht is. Uiteraard vindt er een strenge selectie plaats betreffende de aangeboden kleding. De kleding die in de winkel voor verkoop worden aangeboden valt gelet op de prijsklasse in het middensegment maar ook in het duurdere segment. Marjolein volgt momenteel een opleiding kleur- en stijladvies om zodoende haar toekomstige klanten op professionele wijze bij de aankoop van kleding te ondersteunen en te adviseren. 

Naast de verkoop van tweede kans kleding bestaat er ook de mogelijkheid voor “creatievelingen” om hun creaties ten toon te stellen in een vitrinekast met uiteindelijk een mogelijke verkoop als doel. Inmiddels hebben zich hiervoor ook al mensen zich aangemeld.

De winkelruimte heeft de afgelopen twee maanden een totale metamorfose ondergaan en een vintageachtig uiterlijk gekregen. Mede door de gedrevenheid en het enthousiasme van Marjolein in samenwerking met een aantal anderen is er echt iets moois gecreëerd. Een regelrechte aanwinst niet alleen voor Mill, maar ook voor alle omliggende plaatsen. Voorlopig is de winkel geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag en wel van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Op 16 maart vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom op Kerkstraat 18 te Mill.