Op de redactie van De Neije Krant en inmill.nl krijgen we regelmatig vragen rond actuele ontwikkelingen of mogelijke ontwikkelingen in ons werkgebied. Mocht u ook vragen hebben, mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we gaan ermee aan de slag.

Onlangs vroeg een lezer ons naar het gerucht van Kliniek ViaSana in Mill en hun mogelijke vertrek van de huidige locatie aan de Hoogveldseweg. Men zou in gesprek zijn met de gemeente Land van Cuijk om mogelijke andere locaties te bespreken.

Desgevraagd liet wethouder Maarten Jilisen van de gemeente Land van Cuijk ons weten: “Als gemeente zijn we al langere tijd in gesprek met ViaSana over een potentiële nieuwe locatie. Het is een grote werkgever en natuurlijk hechten we veel waarde aan het feit dat ze in het Land van Cuijk gevestigd zullen blijven in de toekomst. De afgelopen tijd hebben we dan ook alle mogelijkheden overwogen en besproken met ViaSana voor een andere locatie, binnen de gemeente.”

Volgens de gemeente is er een plek gevonden in het Land van Cuijk. “Maar, de keuze voor deze nieuwe locatie ligt bij de ondernemer zelf. Wij zijn op dit moment dan ook in afwachting van ViaSana of ze besluiten voor deze locatie te kiezen of niet.”

Paul Kruijsen is algemeen directeur van Kliniek ViaSana. “Wij kennen ook de geruchten over een andere locatie maar hebben nog een huurovereenkomst tot en met 2029 voor de huidige locatie aan de Hoogveldseweg in Mill. We moeten intern nog besluiten of we na die tijd hier blijven of naar een andere locatie op zoek gaan. Voorlopig is hierover nog geen duidelijkheid te geven.”

Uiteraard is het voor de gemeente Land van Cuijk ook belangrijk dit soort werkgevers binnen de gemeentegrenzen te behouden. “Als gemeente vinden we het belangrijk om intensief contact te houden met ondernemers en werkgevers om te kijken wat ze nodig hebben. We doen dan ook ons uiterste best om dit soort belangrijke werkgevers in onze gemeente te behouden. Zodra we vernemen dat een onderneming mogelijk vertrekt uit onze gemeente, staan we direct in nauw contact en luisteren we naar wensen en behoeften. Waar mogelijk bieden we dan ondersteuning.”

Welke locatie door de gemeente aan ViaSana is aangeboden wil de gemeente niet zeggen. “Wij hopen dat Kliniek ViaSana in Mill blijft,” vertelt René Schipperheijn. Hij is voorzitter van het Ondernemers Collectief Mill en waarnemend voorzitter van de Dorpsraad Mill. “ViaSana is een grote en belangrijke werkgever, maar ook brengen hun bezoekers en patiënten vaak een bezoek aan het Millse centrum. Dit is weer positief voor onze lokale ondernemers en voor extra levendigheid in het centrum. Dat Kliniek ViaSana in Mill een plek toegewezen moet krijgen waar ze kunnen uitbreiden is duidelijk.”