Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is te zien in deze rubriek.

Ik kom Petra en Erwin van der Wijst tegen op landgoed Tongelaar aan het eind van het Perenlaantje. Wandelen is hun gezamenlijke hobby en ze zijn een flinke ronde aan het maken vanaf hun huis aan de Hoogveldseweg in Mill.

Petra (59) werkt al bijna 20 jaar als postbezorger bij Post.Nl, dus ze is eraan gewend om in weer en wind lekker buiten te zijn.

Erwin (56) werkt al ruim 30 jaar als tekenaar-calculator bij Van Dorp Zwembadinstallaties in Boxtel en dat bevalt hem nog steeds prima.

Zoon Bart woont lekker dichtbij in Mill en dochter Janneke woont in Nijmegen.

In 2018 zijn Erwin en Petra met de kinderen naar Canada geweest waar ze 3 weken met een camper hebben rondgetrokken en samen mooie wandelingen hebben gemaakt. “Dat was echt geweldig”, zegt Petra.

Erwin gaat in zijn vrije tijd graag mountainbiken en wekelijks volleyen bij de Wester.

Petra houdt erg van koken en bakken, en daarbij allerlei nieuwe recepten uitproberen. Ze is ook lid van het Hobbycentrum waar ze onlangs een pop-up cursus taarten decoreren heeft gevolgd. “En dat smaakt naar meer, dus de vervolgcursus ga ik ook doen en ik ga binnenkort ook aan de slag met vilten”.

En dan wandelen Petra en Erwin weer verder op deze mooie zondagochtend op landgoed Tongelaar.

Rens Hubers